VisitDenmark
The Sommerdahl Murders bij Kronborg in Helsingør

5 locaties uit 'The Sommerdahl Murders' (Ontdek Helsingør!)

'The Sommerdahl Murders' is de nieuwe Deense hitserie die nu bij de NPO te zien is. De serie speelt zich met name af in Helsingør in Noord-Seeland af. Hier delen wij de 5 locaties uit de serie die je nu zelf online zou kunnen ontdekken. 

 

 

The Sommerdahl Murders: Waar gaat het eigelijk over? 

In het Noord-Seelandse Helsingør lost de recherche allerlei moordzaken op. Dan Sommerdahl is de leider van het rechercheteam. Hij werkt samen met zijn vrouw Marianne, die op het technisch laboratorium werkt, en met zijn collega Flemming Top. Dan gaat helemaal op in zijn werk en in de serie volg je de gevolgen hiervan.  

Hoofdrolspelers The Sommerdahl Murders

De stad uit de serie: Helsingør

Helsingør zit vol met geschiedenis, bezienswaardigheden en authenticiteit. Een bruisende en moderne culturele stad met diepe wortels in de geschiedenis. De stad ligt op ten noorden van Kopenhagen in de regio Noord-Seeland. Met de auto ben je er in 45 minuten vanaf de hoofdstad en met de trein ben je er net onder een uurtje. Ideaal voor een dagtripje dus voor als je verblijft in Kopenhagen. Je kunt het natuurlijk ook andersom doen en in Helsingør verblijven en dagjes naar Kopehagen doen. Hieronder vind je de 5 locaties uit 'The Sommerdahl Murders' die je zelf kunt gaan ontdekken wanneer jij Helsingør gaat bezoeken. 

View of Helsingør from Kronborg Castle

1. Kronborg

Zet Hamlet's kasteel, Kronborg, sowieso op je lijstje van bezienswaardigheden in Noord-Seeland of Denemarken. Of je nu op zoek bent naar dingen om te doen in de buurt van Kopenhagen of meer tijd hebt om te verkennen, er is tijd genoeg om het beroemdste kasteel van Denemarken te bezoeken, vereeuwigd door Shakespeare in de 17e eeuw.

Hamlet's castle, Kronborg, in Helsingør

2. Het oude centrum van Helsingør

In het oude centrum van Helsingør kun je goed shoppen, lekker eten en drinken. Tevens kun je een heerlijke wandeling maken over de promonade of door de historische straatjes rondstruinen. 

Het oude centrum van Helsingør

3. De Foodmarkt

Streetfoord in een rustieke, maritieme omgeving - De streetfood markt (Værftets Madmarked) op de scheepswerf is een informele ontmoetingsplaats waar mensen van alle leeftijden heerlijk kunnen genieten van eten uit alle uithoeken van de wereld.

Dan uit The Sommerdahl Murders

4. Strand & Haven

Maak een wandeling over of langs het strand van Helsingør (bonustip: dit zijn de mooiste stranden in en rondom Helsingør). Eet een lekker ijsje en vang krabben in de haven van Helsingør. 

Sommerdahl Murders: Haven in Helsingør

5. M/S Maritime Museum of Denmark

Ervaar de bekroonde architectuur en sensuele tentoonstellingen. Het M/S Maritiem Museum van Denemarken  is ontworpen door de wereldberoemde BIG - Bjarke Ingels Group, en het museum is gelegen in een prachtige maritieme omgeving bij Kulturhavn Kronborg.

M/S Museet for Søfart Helsingør

Rondom Helsingør

Hieronder vind je linkjes naar pagina's over locaties en bezienswaardigheden rondom Helsingør. Die passen vast ook nog wel op je bezienswaardigheden lijstje toch?

Kopenhagen
The city rooves of Copenhagen
Noord-Seeland
Tisvildeleje beach huts
West-Seeland
Zuid-Seeland
The white cliffs of Møn are located south of Copenhagen