Roskilde festival

20 niet-te-missen evenementen in 2020

Foto: Jens Dige

Hier vind je de meest toonaangevende evenementen in Denemarken in 2020, zoals bijvoorbeeld een tattoo festival in een gevangenis en de tachtigste verjaardag van de Deense koningin. Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet. 

Camp Adventure

Het grootste avonturenpark van Denemarken, Camp Adventure Park, opent zijn langverwachte en spectaculaire nieuwe uitkijktoren. De Treetop Experience bestaat uit een toren met een 600 meter interne spiraalvormige hellingbaan, die bezoekers naar de boomtoppen zal leiden, met als hoogtepunt een verbluffend 360 ° uitzicht over het heuvelachtige landschap dat kenmerkend is voor Zeeland. Als je hoogtevrees hebt, dan zou je nu moeten overwegen om over je fobie heen te komen!

De Deense vlag bestaat 800 jaar

De vlag van Denemarken (Dannebrog) is de oudste ter wereld en wordt dit jaar 800 jaar. Deze verjaardag gaat uitgebreid gevierd worden.

De Denen zijn ongeloofelijk trots op wat hun vlag vertegenwoordigt: gelijkheidm rechtvaardigheid, vrede en welvaart. Daarom zijn de Denen ook zo dol op het zwaaien met hun vlag. En het liefst bij elke gelegenheid. 

Hardlopen met de Kroonprins van Denemarken

Op 10 juni zal de kroonprins zelf de dag beginnen met het hardlopen van de enige koninklijke mijl in Aarhus, terwijl zijn vrouw, Kroonprinses Mary, 5K in Aalborg zal lopen. De kroonprins zal vervolgens de dag zelf weer afsluiten met een 10km race in Kopenhagen. Dus pak je hardloopschoenen maar en loop mee met de kroonprins en prinses, samen met nog eens 75.000 hardlopende Denen.

Pride in Kopenhagen en Aarhus

Ervaar de briljante mix van festiviteiten, kleuren, politiek en pure vreugde - allemaal in de naam van liefde. Je kunt deelnemen aan de parades in Aarhus (juni) en Kopenhagen (augustus), ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, etniciteit, religieuze of politieke overtuigingen. Wie houdt er immers niet van een groot feest?!

Geweldige muziekfestivals

Sluit je aan bij 80.000 anderen in een veld op het grootste muziekfestival van Noord-Europa of leun achterover en relax op een terras met het zachte geluid van jazz in de historische straten van Kopenhagen. Denemarken is een natie voor muziekfestivals en er is altijd wel een evenement waar je je festivaldorst kunt lessen.

De Denen houden van livemuziek, zowel binnen als buiten, en 2019 staat vol met muziekfestivals, variërend van intiem tot massaal en met uiteenlopende stijlen zoals jazz, heavy metal, klassiek en electronische muziek.

Het Aarhus-festival

Het Aarhus Festival is één van de grootste culturele evenementen in Scandinavië en er wordt opgetreden door lokale, nationale en internationale artiesten. 

CopenHill

Een andere langverwachte attractie die eindelijk zijn deuren in 2019 zal openen is CopenHill, een kunstmatige skipiste en recreatief wandelgebied, gebouwd bovenop een nieuw managementcentrum voor groen afval van Kopenhagen. Het gebouw is ongeveer 85 meter hoog en op het dak kun je vanaf een uitkijkplatform genieten van een prachtig uitzicht over de Deense hoofdstad.