Verder naar inhoud
Vakantie Denemarken, overzicht campings aan zee  | VisitDenmark

6 feiten over kamperen in Denemarken

Foto: Nysted Strand Camping

Mag je wildkamperen in Denemarken? Welke kosten kun je verwachten voor campings in Denemarken? En zijn er aanbiedingen voor campings in Denemarken waardoor je kunt kamperen met korting? Dit en andere handige info over kamperen in Denemarken zetten we hier voor je op een rij.

Child playing on a campsite in Denmark
© Niclas Jessen

1. Wat zijn de kosten voor kamperen in Denemarken?

Een Deense 3-sterren camping kost ca. 75 DKK per volwassene per nacht. Een één ster camping kost gemiddeld 65 DKK per nacht. Kinderen betalen meestal de helft van de prijs. Daarnaast geldt op sommige campings een verplichte vergoeding voor de standplaats en milieukosten. Voor elektriciteit betaal je ca. 40-50 DKK per nacht. 

 

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark

2. Mag je wildkamperen in Denemarken?

In Denemarken dien je te kamperen op officiële campings. Je kunt dus niet op een willekeurige plek je caravan of tent neerzetten. Toch zijn er uitzonderingen op deze regel en zijn er mogelijkheden voor wildkamperen, of zelfs het verblijven in een outdoor shelter. Bekijk hier alle informatie omtrent wildkamperen in Denemarken.

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark
© Niclas Jessen

3. Campings aan het water

Waar je ook bent in Denemarken, de zee is nooit meer dan vijfenvijftig km van je vandaan. Naast de zee zijn er natuurlijk ook de vele fjorden en meren. De meeste campings in Denemarken liggen dan ook vlakbij het water. Tip: Begin de dag met een frisse ochtendduik - net zoals de Denen. Of je nu een camping aan zee of een camping midden in de natuur wenst, dit is een handig overzicht met alle campings in Denemarken.

Campinghütten auf einem Campingplatz in Dänemark
Niclas Jessen

4. Kampeerhutten & cabins

Heb je geen eigen kampeermiddel maar wil je toch graag vakantie vieren op een camping? In Denemarken vind je meer dan 5000 cabins en kampeerhutten, onderverdeeld in vijf categorieën van heel eenvoudig tot luxe met een eigen douche en toilet. Het fijne van een cabin is dat je je eigen huisje hebt én gebruik kunt maken van alle voorzieningen van de camping. Tip: boek je cabin zo vroeg mogelijk om zeker te zijn van beschikbaarheid.

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark

5. Stacaravans en tenten huren

Op veel Deense campings kun je stacaravans en tenten huren. Maar daarvoor is geen exacte kwaliteitsaanduiding te geven. Als je zeker wilt zijn van de inrichting en de grootte van het huurobject, kun je het beste telefonisch of per e-mail navraag doen bij de camping die jij hebt gekozen, voordat je gaat boeken.

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark
© Niclas Jessen

6. Kamperen met korting

Wanneer je in Denemarken wilt kamperen is het niet meer standaard verplicht om in het bezit te zijn van een Camping Key Europe pas. Sommige campings zijn echter alleen toegankelijk met zo'n CKE pas, die je kunt bestellen bij de ANWB. Handig: de pas geeft kortingen op verschillende lokale en nationale attracties en diverse accommodaties en je geniet easy check-in/out. Weet je al dat je in het laagseizoen naar Denemarken gaat? Met de ACSI CampingCard ontvang je speciale Denemarken laagseizoen kortingen voor geselecteerde campings over heel Denemarken.

Shelter
VisitFyn - Mette Johnsen

Hoogseizoen/laagseizoen

Soms wordt ons gevraagd of Denemarken duur is voor een vakantie? Denemarken wordt vaak de goedkoopste vakantiebestemming van Scandinavië genoemd, toch liggen de prijzen voor hotels en eten en drinken gemiddeld wat hoger dan in Nederland. Met deze handige tip kun je je vakantie goedkoper maken: augustus en de meivakantie vallen in Denemarken in het laagseizoen, waardoor verschillende accommodaties goedkoper zijn en dit de beste reistijd kan zijn. Juli is het hoogseizoen.

Share your wonders: