Vakantie Denemarken, overzicht campings aan zee  | VisitDenmark

8 tips voor kamperen in Denemarken

Foto: Nysted Strand Camping

Mag je wildkamperen in Denemarken? Wat kost kamperen in Denemarken? Waar vind je erkende duurzame campings? Hoe kun je kamperen in Denemarken met korting? Dit en andere handige info over kamperen in Denemarken op een rij.

Vindebyøre Camping Tåsinge Fyn
Niclas Jessen

1. Kosten voor kamperen in Denemarken

Een 3-sterren camping kost ca. 75 DKK p.p. per nacht. Een 1-ster camping kost zo'n 65 DKK per nacht. Voor kinderen betaal je vaak een voordeelprijs. Op sommige campings geldt een verplichte vergoeding voor de standplaats en milieukosten. Voor elektriciteit betaal je ca. 40-50 DKK per nacht. Ben je van plan een kampeerrondreis te maken? Dan is het de moeite waard om een DCU lidmaatschap te overwegen. Daarmee boek je veel campings met 30% korting en zijn kinderen tot 12 jaar zelfs gratis.

 

Twee kampeerders genieten van de zonsondergang op het strand bij Nørre Lyngby in Denemarken
@et_nyt_kapitel

2. Mag je wildkamperen in Denemarken?

In Denemarken dien je te kamperen op officiële campings. Je kunt dus niet op een willekeurige plek je caravan of tent neerzetten. Toch zijn er uitzonderingen op deze regel en zijn er mogelijkheden voor wildkamperen, of zelfs het verblijven in een outdoor shelter. Bekijk hier alle informatie omtrent wildkamperen in Denemarken.

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark
© Niclas Jessen

3. Campings aan het water

Waar je ook bent in Denemarken, de zee is nooit meer dan vijfenvijftig km van je vandaan. Naast de zee zijn er natuurlijk ook de vele fjorden en meren. De meeste campings in Denemarken liggen dan ook vlakbij het water. Tip: Begin de dag met een frisse ochtendduik - net zoals de Denen. Of je nu een camping aan zee of een camping midden in de natuur wenst, dit is een handig overzicht met alle campings in Denemarken.

Campinghütten auf einem Campingplatz in Dänemark
Niclas Jessen

4. Kampeerhutten & cabins

Heb je geen eigen kampeermiddel maar wil je toch graag vakantie vieren op een camping? In Denemarken vind je meer dan 5000 cabins en kampeerhutten, onderverdeeld in vijf categorieën van heel eenvoudig tot luxe met een eigen douche en toilet. Het fijne van een cabin is dat je je eigen huisje hebt én gebruik kunt maken van alle voorzieningen van de camping. Tip: boek je cabin zo vroeg mogelijk om zeker te zijn van beschikbaarheid.

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark

5. Stacaravans en tenten huren

Op verschillende Deense campings kun je stacaravans, campers en tenten huren. Als je zeker wilt zijn van de inrichting en de grootte van het huurobject, kun je het beste telefonisch of per e-mail navraag doen bij de camping die je op het oog hebt. Een aantal plekken waar je stacaravans en campers kunt huren staan hier vast voor je op een rij:

Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark
© Niclas Jessen

6. Kamperen met korting

Wanneer je in Denemarken wilt kamperen is het niet meer standaard verplicht om in het bezit te zijn van een Camping Key Europe pas. Sommige campings zijn echter alleen toegankelijk met zo'n CKE pas, die je kunt bestellen bij de ANWB. Handig: de pas geeft kortingen op verschillende lokale en nationale attracties en diverse accommodaties en je geniet easy check-in/out. Weet je al dat je in het laagseizoen naar Denemarken gaat? Met de ACSI CampingCard ontvang je speciale Denemarken laagseizoen kortingen voor geselecteerde campings over heel Denemarken.

Shelter
VisitFyn - Mette Johnsen

7. Hoogseizoen/laagseizoen

Soms wordt ons gevraagd of Denemarken duur is voor een vakantie? Denemarken is vaak de goedkoopste vakantiebestemming van Scandinavië, toch liggen de prijzen voor hotels en eten en drinken gemiddeld wat hoger dan in Nederland. Met deze handige tip kun je je vakantie goedkoper maken: augustus en de meivakantie vallen in Denemarken in het laagseizoen, waardoor verschillende accommodaties goedkoper zijn en dit de beste reistijd kan zijn. Juli is het hoogseizoen.

8. Denemarken campings met EU Ecolabel

Kamperen is de meest duurzame vorm van vakantie vieren. Doe je daar graag een sustainable schepje bovenop? Door heel Denemarken zijn er campings die als Green Camping, een sub brand onder het bekendere Green Key certificaat, zijn aangeduid. Nóg duurzamer zijn de door de Europese Commissie met een EU Ecolabel erkende campings. Je vindt vooralsnog maar twee van zulke EU Ecolabel campings in Noord-Europa en ze zijn allebei in Denemarken: de Hvalpsund Family Camping in Jutland en de Nysted Strand Camping op Lolland-Falster. (foto).

Dit vind je misschien ook interessant

Campings in Denemarken
Zelt unter dem Sternenhimmel in Fyns Hoved, Dänemark
Campings in Denemarken met zwembad
Vattenlek i badlandet på Landal Rønbjerg Feriecenter
Bestemmingen in Denemarken
Een wandelaar in Denemarken kijkt uit op zee bij Flyvesandet op Funen
Bezienswaardigheden in Denemarken
Kayaks in front of Amalienborg Castle in the harbour of Copenhagen, Denmark