Verder naar inhoud
Autocamper at Camp Møns Klint in Denmark

Met de camper naar Denemarken

Foto: Destination SydkystDanmark

Wil je graag met je camper Denemarken bezoeken? Hier vind je handige informatie over waar in Denemarken je camperplaatsen vindt en wat je kunt verwachten. 

Camperplaatsen op openbare parkeerplaatsen

Hoewel het erg verleidelijk is om de camper te parkeren in de duinen langs de Deense kust of op een ander schilderachtig plekje in Denemarken, doe dit niet (!), vrij kamperen is namelijk niet toegestaan in Denemarken. Op stopplaatsen langs de snelweg is het toegelaten om je camper te parkeren maar niet om daar te kamperen. Dat betekent dat je hier kunt stoppen en uitrusten, maar het is niet toegestaan om je tent, tafel, stoelen enzovoort buiten te zetten.

Op de meeste openbare parkeerplaatsen is het toegestaan om de camper te parkeren. Is dit echter niet toegestaan, dan zal dit door middel van een bord kenbaar gemaakt worden. Sommige steden en dorpen in Denemarken bieden in de zomermaanden speciale voorzieningen voor campers waardoor je tegen betaling wel op aangewezen plaatsen kunt parkeren. Vraag bij de plaatselijke VVV voor bijzonderheden over de voorzieningen in het gebied.

Voor camperplaatsen vind je op de website van de Danish Autocamper Association gedetailleerde informatie over 400 toegankelijke standplaatsen in Denemarken. 

Share your wonders: