Verder naar inhoud
Autocamper at Camp Møns Klint in Denmark

Met de camper naar Denemarken

Foto: Destination SydkystDanmark

Wil je graag met je camper Denemarken bezoeken? Hier vind je handige informatie over waar in Denemarken je camperplaatsen vindt en wat je kunt verwachten. 

Hoewel het erg verleidelijk is om de camper te parkeren in de duinen langs de Deense kust of op een ander schilderachtig plekje in Denemarken, doe dit niet (!), vrij kamperen is namelijk niet toegestaan in Denemarken. Op stopplaatsen langs de snelweg is het toegelaten om je camper te parkeren maar niet om daar te kamperen. Dat betekent dat je hier kunt stoppen en uitrusten, maar het is niet toegestaan om je tent, tafel, stoelen enzovoort buiten te zetten.

Op de meeste openbare parkeerplaatsen is het toegestaan om de camper te parkeren. Is dit echter niet toegestaan, dan zal dit door middel van een bord kenbaar gemaakt worden. Sommige steden en dorpen in Denemarken bieden in de zomermaanden speciale voorzieningen voor campers waardoor je tegen betaling wel op aangewezen plaatsen kunt parkeren. Vraag bij de plaatselijke VVV voor bijzonderheden over de voorzieningen in het gebied.

Voor camperplaatsen vind je op de website van de Danish Autocamper Association gedetailleerde informatie over 400 toegankelijke standplaatsen in Denemarken. 

Jungs spielen in Dänemark am Strand

Foto:Niclas Jessen

Camperplaatsen in Denemarken op campings

Ongeveer 90% van de Deense campings (met twee of meer sterren) beschikt over camperplaatsen. Je hebt hier ook vaak de mogelijkheid om je watertank bij te vullen. Dit zijn de campings in Denemarken met camperplaatsen

Camping in Dänemark, Westjütland

Foto:Niclas Jessen

DK-Stellplätze

DK-Stellplätze zijn er voor alle camperrijders die veilig en flexibel willen overnachten op ruim 110 van de best gelegen campings in Denemarken. Deze hebben moderne voorzieningen en je kunt er je huishoudelijk afval en afvalwater kwijt en vers drinkwater tanken.

Share your wonders: