Camper in Dänemark von oben

Met de camper door Denemarken reizen

Foto: Frederik Maj

Wil je met de camper door Denemarken reizen? Lees hier waar in Denemarken je camperplaatsen vindt, waar je voor campers huren terecht kunt en wat je vooraf wilt weten. 

Camperplaatsen op openbare parkeerplaatsen

Voor camperplaatsen vind je op de website van de Danish Autocamper Association (Dansk Autocamper Forening) gedetailleerde informatie over 400 toegankelijke standplaatsen in Denemarken.

Jungs spielen in Dänemark am Strand

Foto:Niclas Jessen

Campers huren in Denemarken

Via verschillende campings in Denemarken kun je campers en caravans huren. Hier vind je een handig overzicht met meer dan 60 plekken waar je terecht kunt.

Milieuzones en registratieplicht voor campers in Denemarken

Miljøzoner (milieuzones) is een hele handige website van waar je kunt lezen over de regelgeving in Denemarken. Je kunt ook je kenteken invoeren en lezen welke eisen er voor dat voertuig gelden. Zie ook deze pagina over milieuzones in Denemarken van de ANWB.

Mag je de camper overal in Denemarken plaatsen?

Hoewel het erg verleidelijk is om de camper te parkeren in de duinen langs de Deense kust of op een ander schilderachtig plekje in Denemarken, vrij kamperen is helaas niet toegestaan. Op stopplaatsen en openbare parkeerplaatsen langs de snelweg kun je de camper, tenzij verkeersborden anders aangeven, tijdelijk parkeren. Je mag hier dus stoppen en uitrusten - maar kunt niet je tent, tafel, stoelen enzovoort buiten zetten om hier te kamperen.

Handig: sommige steden en dorpen in Denemarken bieden in de zomermaanden speciale voorzieningen voor campers aan waardoor je tegen betaling op aangewezen plaatsen kunt parkeren. Bij de lokale VVV vind je de beste informatie. En wil je zeker zijn dat je op de juiste plekken stilstaat? Dan zit je altijd goed met de eerder genoemde camperplaatsen op openbare plaatsen en campings.