VisitDenmark
Nysted Strand Camping

6 feiten over kamperen in Denemarken

In Denemarken kun je heerlijk kamperen en genieten van een vakantie op één van de kwalitatief hoogstaande campings. Hier vind je een lijst met een aantal handige feiten over kamperen in Denemarken.

Camping - Kid on trampoline - Denmark
1. Wat kost kamperen in Denemarken?

Een overnachting op een Deense 3-sterren camping kost gemiddeld 75 DKK per volwassene. Een overnachting op een één ster camping kost gemiddeld 65 DKK. Kinderen betalen meestal de helft van de prijs. Daarnaast moet je op sommige campings een verplichte vergoeding betalen voor de huur van de standplaats en milieukosten. Voor elektriciteit betaal je gemiddeld tussen de 20 en 30 DKK per dag. Wil je goedkoper op vakantie, verblijf dan in het voor- of naseizoen. Veel campings bieden in deze periode speciale tarieven aan wanneer je met zijn tweeën reist. Verschillende Nederlandse kampeerorganisaties bieden speciale kaarten aan waarmee je voordelig in het voor- en naseizoen kan kamperen in Denemarken.

Camping - Boy with water pistol
2. Waar kun en mag je kamperen?

In Denemarken is het alleen mogelijk om te kamperen op officiële campings. Het is dus niet toegestaan om op een willekeurige plek je caravan of tent neer te zetten. Er zijn wel enkele uitzonderingen op deze regel. 

Camping - 2 guys with canoe in Denmark
3. Campings aan het water

Waar je ook bent in Denemarken, de zee is nooit meer dan vijfenvijftig km van je vandaan. Naast de zee zijn er natuurlijk ook de vele fjorden en meren. De meeste campings in Denemarken liggen dan ook vlakbij het water. Tip: Begin de dag met een frisse ochtendduik - net zoals de Denen. 

Camping hut in Denmark
4. Kampeerhutten op Deense campings

Heb je geen eigen kampeermiddel maar wil je toch graag vakantie vieren op een camping? In Denemarken vind je meer dan 5000 kampeerhutten, onderverdeeld in vijf categorieën van heel eenvoudig tot luxe met eigen douche en toilet. Het fijne van een campinghut is dat je je eigen huisje hebt, maar toch ook gebruik kunt maken van alle voorzieningen van de camping. Tip: de ervaring leert om je campinghut zo vroeg mogelijk te boeken, vooral in het hoogseizoen.

Camping - Family making food
5. Stacaravans en tenten huren

Op veel Deense campings kun je stacaravans en tenten huren. Maar daarvoor is geen exacte kwaliteitsaanduiding te geven. Als je zeker wilt zijn van de inrichting en de grootte van het huurobject, kun je het beste telefonisch of per e-mail navraag doen bij de camping die jij hebt gekozen, voordat je gaat boeken.

Camping - Tønder Camping - Kids on bicycles
6. Deense Campingpas (Niet verplicht meer!)

Wanneer je in Denemarken wilt kamperen is het niet meer standaard verplicht om in het bezit te zijn van een Deense campingpas (Camping Key Europe). Echter is de individuele camping vrij om zelf te bepalen of zij gasten weigeren die niet over zo´n dergelijke pas beschikken. Bent u in het bezit van een CKE van de ANWB, dan kunt u hier kijken welke campings hierbij zijn aangesloten. Ben je in het bezit van CampingCard van ACSI klik dan hier voor een overzicht van Deense campings.