VisitDenmark
Autocamper at Camp Møns Klint in Denmark

Met de camper naar Denemarken

Wil je graag met je camper Denemarken bezoeken? Hier vind je wat handige info! 

Hoewel het erg verleidelijk is om de camper te parkeren in de duinen langs de Deense kust of op een ander schilderachtig plekje in Denemarken, doe dit niet (!), vrij kamperen is namelijk niet toegestaan in Denemarken. Op stopplaatsen langs de snelweg is het toegelaten om je camper te parkeren maar niet om daar te kamperen. Dat betekent dat je hier kunt stoppen en uitrusten, maar het is echter niet toegestaan om je tent, tafel, stoelen enzovoort buiten te zetten.

Op de meeste openbare parkeerplaatsen is het toegestaan om de camper te parkeren. Is dit echter niet toegestaan, dan zal dit door middel van een bord kenbaar gemaakt worden. Sommige steden en dorpen in Denemarken bieden in de zomermaanden speciale voorzieningen voor campers en mag je tegen betaling wel op aangewezen plaatsen parkeren. Vraag bij de plaatselijk VVV voor bijzonderheden over de voorzieningen in het gebied.

Op de website van de Danish Autocamper Association vind je gedetailleerde informatie over 400 toegankelijke standplaatsen in Denemarken. 

Jungs spielen in Dänemark am Strand

Campers op Deense campings

Ongeveer 90% van de Deense campings (met twee of meer sterren) beschikken over speciale faciliteiten voor gasten met een camper. Je hebt hier ook vaak de mogelijkheid om je watertank bij te vullen. Veel campings hebben een speciaal gebied op de camping gereserveerd voor campers. 

Camping in Dänemark, Westjütland

DK-Stellplätze

DK-Stellplätze zijn er voor alle camperrijders die veilig en flexibel willen overnachten en worden aangeboden door ruim 110 van de best gelegen campings in Denemarken. Ze hebben moderne voorzieningen en je kunt er je huishoudelijk afval en afvalwater kwijt en vers drinkwater tanken.