Koppel bij Horsens Fjord
In het hart van Denemarken

Horsens, Odder en Juelsminde

De Herontdekte Brug - Horsens

Op avontuur rondom één van de mooiste fjorden van Denemarken

Horsens Fjord verenigt de mooie natuurlijke omgeving rondom Horsens, Odder en Hedensted, in het hart van Denemarken. Een perfecte bestemming voor een vakantie, waar je even helemaal tot rust kunt komen en de dagelijkse sleur achter je kunt laten. 

 

Allerlei activiteiten in de frisse lucht

Bind je veters vast en geniet van de natuur, in je eigen tempo, op één van de wandelroutes rondom de fjorden. Hier verschuilt de Deense natuur met allerlei activiteiten. Het gaat nog moelijk worden om te kiezen welke activiteit jij gaat doen. 

Reistips voor op je bucketlist

Huur een kano en zeil op het mooiste stukje Gudenåen of spring op de fiets en ga naar de 'Herontdekte brug' via het 'Natuurpad Horsens-Silkeborg'. Hierna kun je een bezoekje brengen aan 'FÆNGSLET', het grootste gevangenismuseum van Europa. 

 

 

De herontdekte brug

Ervaar dit stukje  ingenieurskunst uit 1899. Bijna 85 jaar lag deze treinbaanbrug begraven, vergeten door velen, maar is nu weer uitgegraven en te bezichtigen.

In een kano op de enige Deense rivier

Het maakt niet uit of je wilt wandelen, vissen of varen in een kano, in het natuurgebied rondom Guneåen kun je genieten van mooie landschappen en natuur.

Het grootste gevangenismeuseum in Europa

In dit prijzen berkroonde meuseum, ingevricht in de oude gevangenis van Horsens, hangt een aparte stemming en ontdek je hoe gevangenen echt leefden achter tralies.

Ontdek de beste stranden aan de oostkust

De witte zandstranden bij Saksild en Juelsminde hebben het rustigste lage water van Denemarken. 

 

Saksild Strand

Juelsminde Strand

Ga op een 'Kanino' op Endelave

Bezoek ook de Oostjutse archipel, hier kun  je op een schattenjacht gaan op Tunø of wilde konijnen ervaren op Endelave. Op het laatstgenoemde eiland kun je ook op een heuze 'Kanino' wandelroute gaan.

 

 

Tunø

Endelave

Hier kun je overnachten in deze regio

Het maakt niet uit of je een uitstapje naar Horsens, Odder of Juelsminde hebt gepland, biedt een vakantiehuis de rust waar je naar op zoek bent als je op vakantie bent. Bekijk hier de verschillende vakantiehuisjes van Feriepartner Odder-Juelsminde.

Verblijf in een vakantiehuis met Feriepartner

Foto: Feriepartner

 

 

Camping met uitzicht over de fjord

Horsens City Camping ligt op een ideale locatie dichtbij de Horsens Fjord. Hier kun je ook een kano of een fiets huren. Zo kun je bijvoorbeeld op de fiets de Horsens Fjord of het natuurpad Horsens-Silkeborg ontdekken.

Verblijf in een historisch hotel

Jørgensens Hotel bevindt zich in een historisch pand in het centrum van Horsens. De meeste attracties in Horsens zijn op loopafstand van het hotel te vinden.

Overnacht in een gevangenis

Zou jij wel eens een nachtje achter de tralies willen? Bij Sleepin FÆNGSLET kun je dit doen! En als je dan toch verblijft, kun je meteen het grootste gevangenismuseum van Europa bezoeken.

Accommodaties in Denemarken

Vakantieparken

Het concept van het vakantiepark is een perfecte combinatie van een hotel en een vakantiehuis.

Campings in Denemarken

In Denemarken kun je kamperen op campings met uitzicht.

Vakantiehuis

Een gemiddeld vakantiehuis (of sommerhus, zoals de Denen hun vakantiehuis ook wel noemen) beschikt.

Rondreizen

Kun je geen keuze maken tussen de verschillende bestemmingen in Denemarken?