The beach in Tisvildeleje, north of Copenhagen, is the perfect sunset spot

Noord-Seeland: De Deense Rivièra

Kronborg Castle Home of Hamlet Shakespeare

Noord-Seeland

Op slechts een uur rijden van Kopenhagen kun je genieten van een geweldige vakantie aan de Deense Rivièra. Aan de noordkust van Seeland vind je prachtige zandstranden en een frisse zeelucht. Hier vind je tevens pittoreske havenstadjes zoals Sjællands Odde, Rørvig en Hornbæk. Breng een bezoek aan het wereldberoemde Lousiana Museum en kasteel Kronborg of ga heerlijk fietsen langs de mooiste stranden van Noord-Seeland. Je kunt ook een heerlijke wandeling in het UNESCO Global Geopark Odsherred maken. Langs de kust vind je allerlei klassieke hotels, prachtige vakantiehuizen en mooie campings. Lees snel meer info over Noord-Seeland en Odsherred.

De 3 mooiste kastelen van Europa

Op een kleine afstand van Kopenhagen vind je 3 prachtige kastelen die alle 3 een bezoekje waard zijn; Kronborg (Helsingør), Kasteel Frederiksborg & Fredensborg.

Fietsen langs de Deense rivièra

Stap op de fiets en ontdek Noord-Seeland. Fiets langs de prachtigste stranden of door de mooiste bossen van Noord-Seeland.

Geopark Odsherred

Het UNESCO Global Geopark Odsherred, in het noordwesten van Seeland, is een natuurrijke omgeving waar allerlei leuke activiteiten kunnen worden gedaan. (Foto: Claus Starup)

13 stranden in Noord-Seeland

Er zijn veel mooie stranden in Noord-Seeland. Zoals bijvoorbeeld Hornbæk strand, het meest bezochte en grootste strand van Noord-Seeland of Lynæs Strand, een erg populair strand voor surfers.

Koninklijk kamperen

Noord-Seeland heeft een groot aanbod aan allerlei campings. Vanaf je camping kun je allerlei leuke uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Kopenhagen of Roskilde.

Een rijk gevarieerd landschap

Noord-Seeland heeft een rijk gevarieerd landschap. Aan de kust vind je brede, witte zandstranden waar je lekker kunt zwemmen. Of geniet van het adembenemende uitzicht over de Kattegat van de hoge kliffen in Gilbjerghoved.

Proef de smaak van Noord-Seeland

Op verschillende plekken in Noord-Seeland kun je heerlijk eten. Bijvoorbeeld in één van de haventjes aan de oostkust of in een gezellig restaurant in Helsingør.

Actieve vakantie in Noord-Seeland

Noord-Seeland is ideaal voor een actieve vakantie. Ga bijvoorbeeld lekker fietsen in één van de bossen of kajakken op de Øresund.

Bezoek Louisiana Museum

Louisiana Museum of Modern Art is een kunstmuseum gelegen op 35 km. van Kopenhagen. Hier vind je verschillende interessante (soms tijdelijke) tentoonstellingen en kunst.

Familietijd in een natuuroase

In het gezellige attractiepark Sommerland Sjælland vind je meer dan 60 attracties en een zwembad waar je een leuke dag samen met de hele familie kunt hebben.

Verblijf in Odsherred

Geniet van de natuur in Odsherred en verblijf in een vakantiehuis van Feriepartner.

Accommodaties

Vakantieparken

In ieder geval is er alles wat een gezin zich tijdens een vakantie wenst. De meeste vakantieparken in Denemarken liggen op een steenworp afstand van z...

Campings

Of je nu kampeert in een tent, een trekkershut, een camper of een caravan, je merkt altijd dat de kwaliteit op de Deense campings absoluut tot de best...

Vakantiehuis

De meeste vakantiehuizen in Denemarken hebben 4 - 6 bedden, maar er zijn natuurlijk ook grotere huizen te vinden. Deze liggen vooral langs de westkust...

Rondreizen

Denk dan eens aan een rondreis in Denemarken. Op deze manier kun je namelijk Denemarken pas echt ontdekken. Er zijn verschillende reisaanbieders die r...