Fishing at Møns Klint, Denmark
Fishing in East Jutland

Vissen in Denemarken

Foto:Richard Clark&Nicolai Perjesi

De beste visvakantie spots om te vissen in Denemarken

Houd je van vissen of zeevissen? Dan is Denemarken de bestemming voor jou! Hier vind je een aantal van de beste viswateren van Europa. De Deense kustlijn is maar liefst 7300 kilometer lang en je bent nooit meer dan 50 kilometer van zee vandaan. En waar in Denemarken je je ook bevindt, er is er ook altijd een meer of kabbelende stroom in de buurt. In geen enkel ander land vind je zo'n grote visvariatie binnen zo'n beperkt geografisch gebied.

In de Skagerrak zeestraat zwemt gigantische kabeljauw van meer dan 10 kilogram, langs de kust vis je op zeeforel, in rivieren op zalm en vlagzalm en in de vele visvijvers kun je vissen je op forel. Himmerland bijvoorbeeld is misschien wel de beste plek van Europa om op zeeforel te vissen (sea trouts)! Ook de Aarhus regio is een aanrader voor visvakantiegangers. En de Noordzeekust is uitstekend om te vissen op zalm.

 

Meer vissen in Denemarken activiteiten en inspiratie

Vind de beste viswateren per regio (Seeland, Jutland, Funen) of plaats. Handig: weet je al in welke regio je wilt beginnen? Dan filter je in deze zoekresultaten eenvoudig alle opties voor vissen per regio of zelfs de plaats. Ook kun je hier direct zoeken op vismeren (lake fishing), (diep)zee vissen, put & take en bijvoorbeeld riviervissen. De ideale startplek dus om jouw visvakantie in Denemarken te plannen!   

Fischer stehen in Nordseeland im Wasser, Dänemark

Plan jouw reis

Foto: Ann Jørgensen - VisitNordsjælland

Handige visvakantie informatie

Wil je een korte visvkantie en rechtstreeks vliegen naar Kopenhagen voor bijvoorbeeld een (lang) weekend? Dan vind je hier alvast de beste viswateren. Ook hebben we de belangrijkste vissen in Denemarken informatie voor je verzameld. 

Dit vind je misschien ook interessant

Ontdek alle bestemmingen in Denemarken
The white cliffs of Møn seen from the water, Denmark
Accommodaties in Denemarken
A tent pitched at Camp Møns Klint on a starry night.
Bezienswaardigheden in Denemarken
A man walks up Camp Adventure, a forest tower in Denmark.
Kamperen in Denemarken
Holmely