Verder naar inhoud
Little yellow house in Dragør

15 pittoreske plaatsjes in Denemarken

Foto: Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center

Je krijgt absoluut een vakantiegevoel in Denemarken als je tijdens de zomermaanden de verschillende kustplaatsen in Denemarken bezoekt. Gezellige cafés, goede restaurants, kleine winkeltjes en vooral veel Deense 'Hygge' - wat wil je nog meer op een zwoele zomeravond? 

Lijst
Kaart
01

Skagen: Ervaar het magische licht

Skagen ligt op het uiterste puntje van Noord-Jutland en staat bekend om zijn magische licht, dat schilders, levensgenieters en andere levenskunstenaars aantrekt. Bezoek ook de gezellige, oude viswinkels en de heerlijke visrestaurants.

Lees meer
Couple sitting on a bench at Blokhus beach in North Jutland, Denmark
Foto: Christian Faber
02

Blokhus

Blokhus - een voormalig vissersdorp - is het centrum van een charmant internationaal vakantieparadijs waar je goed kunt eten en winkelen. Verblijf in een vakantiehuis dichtbij bij één van misschien wel de mooiste stranden met fijn wit zand in Noord-Europa.

Lees meer
Foto: Simone Bramante - @brahmino.com
03

Løkken

Løkken biedt prachtige, gezellige, wilde of rustige en stille dagen. Al meer dan 100 jaar lang komen gasten uit binnen- en buitenland om de zee, het strand, de duinen, de stad en de omgeving te ervaren.

Lees meer
Surfer at Klitmøller
Foto: Mette Johnsen
04

Klitmøller

Klitmøller is een gezellig vissersdorp en een levendige badplaats met een prachtig strand. Voor surfers van over de hele wereld is Klitmøller absoluut DE plek om te surfen. Het stadje biedt heerlijke restaurantjes en winkeltjes.

Lees meer
Child running at beach of Øster Hurup, North Jutland
Foto: Mette Johnsen
05

Øster Hurup

Øster Hurup is een oud vissersdorp aan de oostkust van Jutland, dat in de wintermaanden bijna 1000 inwoners heeft. 

Lees meer
Cozy Mariager city in Denmark
Foto: VisitMariagerFjord
06

Mariager: De rozenstad

Als je op zoek bent naar een romantische oase, dan is de stad Mariager, die idyllisch gelegen is aan de Mariager Fjord aan de oostkust van Jutland. Hier vind je niet alleen de perfecte setting voor een romantische vakantie, maar ook voor het hele gezin.

Lees meer
A little child eats ice cream on the stairs in front of a house, Ebeltoft
Foto: © Jonas Togo
07

Ebeltoft

Djursland heeft veel gezellige en charmante dorpjes. Vooral Ebeltoft, de grootste en oudste handelsstad in Djursland, is een populaire toeristische trekpleister. Ebeltoft is een sfeervol middeleeuws stadje met veel kleine winkeltjes en goede restaurants.

Lees meer
Ribe Canal, South West Jutland
Foto: Pim Myten
08

Ribe

Ribe is de best bewaarde middeleeuwse stad in Denemarken en zeker een van de meest charmante plaatsen. Kleurrijke vakwerkhuizen, prachtige oude cafés en restaurantjes maken het stadsbeeld compleet.

Lees meer
Faaborg Harbour Bath
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
09

Faaborg

Faaborg ligt aan de zuidkust van Funen met een eilandengroep aan de ene kant en de prachtige heuvels van Svanninge aan de andere. Maak een wandeling door de smalle straatjes van het stadscentrum en geniet van de ontspannen sfeer in de stad. De stad is zeer goed bewaard gebleven met veel mooie oude huizen en bezienswaardigheden.

Lees meer
Little yellow house in Dragør
Foto: Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center
10

Dragør

Als je een stedentrip naar Kopenhagen wilt combineren met een uitstapje naar een leuke plaatsje buiten de grote stad, dan kunnen we een trip aanbevelen naar het oude vissersdorp Dragør. Ontdek de kleine gele huizen, de gezellige haven en het prachtige strand.

Lees meer
Cafe in Stege on Møn
Foto: Kim Wyon
11

Stege

De hoofdstad van Møn, Stege, is een charmant stadje dat zeker een bezoekje waard is. Met kronkelende straatjes, delen van de oude stadsmuren en de goed bewaard gebleven middeleeuwse stadspoort, zie je de geschiedenis duidelijk terug in het straatbeeld.

Lees meer
Bay Frost Cafe Svaneke, Bornholm
Foto: Destination Bornholm
12

Svaneke

Svaneke heeft één van de gezelligste havenpromonades van Denemarken. Hier vind je niet alleen een gezellige havensfeer, maar ook een trendy stadje, waar in de zomermaanden veel leven is. 

Lees meer
Foto: Girl In Vanderland
13

Tisvildeleje

Tisvildeleje, of kortweg Tisvilde, is het hele jaar door een bezoek waard. De stad heeft onder andere vele gezellige cafés, volksfeesten en markten. Daarnaast vind je hier een kilometerslang, kindvriendelijk zandstrand met duinen en prachtige bossen uit.

Lees meer
Town square in Gilleleje
Foto: Tine Uffelmann
14

Gilleleje

Gilleleje ligt op het noordelijkste puntje van Zeeland, de Gilbjerghoved. Hoewel de stad een bruisende toeristische, commerciële en vissersstad is, kun je hier nog steeds van de oorspronkelijke idyllische, kleine straatjes en huisjes met rieten daken vinden. 

Lees meer
Gudhjem on Bornholm
Foto: @krinele
15

Gudhjem

Gudhjem is één van Bornholms meest favoriete zomerspots. Dit pittoreske vakantiedorp heeft zijn eigen traditionele maaltijd: Sol over Gudhjem (Zon over Gudhjem). Een heerlijk gerecht gemaakt met haring. Ontdek de steegjes die naar het centrum leiden en de levendige haven of klim op een heuvel om vervolgens te genieten van het uitzicht. 

Lees meer

Share your wonders: