Egeskov Castle

5 bezienswaardigheden op Funen (zijn dit ook jouw highlights?)

Foto: Kim Wyon

Ontdek het mooi bewaarde kasteel Ekeskov of ervaar één van deze 4 andere highlights op Funen. Deel jouw highlights van Funen met ons op Facebook

 

Lijst
Kaart
Egeskov op Funen
Foto: Anita Skoven Jensen/ Destination Fyn
01

Kasteel Egeskov

Op Funen liggen 123 kastelen en herenhuizen: mooi en dichtbij elkaar. En één van deze kastelen mogen zeker niet ontbreken op jouw lijstje met dingen die je wilt bezoeken. Egeskov is misschien wel het best bewaarde kasteel in Europa en is omgeven door een mooi park met prachtige bloemen, doolhoven en oude bomen. In de gebouwen rondom het kasteel kun je indrukwekkende tentoonstellingen vinden van oude motoren, auto's en vliegtuigen.

Lees meer
The lively market town of Rudkøbing on Langeland
Foto: Andreas Bastiansen - Destination Fyn
02

Eilandhoppen

Wist je dat je heel goed kunt eilandhoppen in de Zuid-Fuunse archipel? Het maakt niet uit of je met een pondje of met je eigen boot een route wilt uitstippelen en het eilandenrijk ten zuiden van Funen ontdekken. 

 

Lees meer
Bridgewalking Lillebælt on Fyn
Foto: © Lillebæltsbro (1935) - Anker Engelund. Fotograf: Mitch Wiesinger
03

Funen Bridgewalking Lillebælt

Er zijn twee plekken op de wereld waar je over een brug kunt lopen: In Sydney en op Funen. Ervaar de hoogte en voel de kriebels in je buik. Geniet van het spectaculaire uitzicht. Kijk over het water. De schepen. De wind, Het weer. Bridgewalking Lillebælt is een unieke attractie in Europa. 

Lees meer
Foto: Café Fleuri
04

De Fuunse keuken

Ontdek de ambiteuze Fuunse restaurantscene, proef de lokale specialiteiten en vind de verse koopwaar van de voedingszame Fuunse bodem. Funen staat ook bekend om zijn wijn, chocola en bier. Maak een rondreis langs alle kleine lokale producenten. 

 

Lees meer
Ontdek de Fuunse keuken op Funen
Foto: Anita Skoven Jensen/ Destination Fyn
05

Brunsviger: Populaire cake op Funen

De bewoners van Funen houden van hun brunsviger en beschouwen de cake als een lokaal Funens gerecht.De cake is vrij eenvoudig te maken en bestaat uit een licht gistdeeg dat over een laag gesmolten bruin glazuur en boter wordt gegoten. De cake ziet er misschien niet zo mooi uit, maar als je van een beetje zoetigheid houdt... dan is dit een regelrechte hit voor jou.

 

Lees meer