Margrietroute

Foto: Mette Johnsen

De Margrietroute Denemarken voert je in maar liefst 4218 km langs vele hoogtepunten en bezienswaardigheden in Denemarken. Kies voor de gehele route of een deel daarvan met deze handige tips en routekaart-link.

De Margrietroute Denemarken - wat maakt hem zo leuk?

De Margrietroute Denemarken neemt je mee door landschappen uit onder meer de IJstijd. Langs zandduinen, weelderige bossen, zeëen, fjorden, rivieren en meren. Door grote steden en kleine stadjes. Langs dorpen en over het platteland. Via de mooiste natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden.

De Margrietroute is niet de snelste route van A naar B, en dat maakt hem nou net zo leuk. Zo kun je in de echte rust van een vakantie je bestemming ervaren.

Over de route..

Ontdek de verschillende regio's waardoor de Margrietroute gaat. Laat je inspireren voor mooie bezienswaardigheden en accommodaties in de omgeving. Je kunt altijd een detour toevoegen als je al in de buurt bent.

Zo herken je de Margrietroute: volg de bruine wegwijsborden langs de weg met een margriet erop

De Margrietroute - praktische tips

Bekijk hier de Margrietroute kaart - de zwarte lijn geeft de route weer. Je ziet gelijk op de kaart hoe omvangrijk de route is. Op Bornholm na, worden all regio's van Denemarken bezocht. Ook AllTrails heeft een handige overzichtskaart van de Margrietroute, waarop je direct je live locatie kunt zien en een eigen gewenste route kunt samenstellen.

Wil je de route graag direct downloaden, zodat je deze live kunt volgen? Op de website van het Deense Naturstyrelsen kun je kiezen voor verschillende soorten downloads.

Zo zet je de Margrietroute op je iPhone: 

  • Download de Google Earth app in de App Store 
  • Download hier de Margrietroute Denemarken als KML-file op een computer
  • Pak het ZIP-bestand uit
  • Stuur het uitgepakte bestand (bijv. via een e-mail) naar je iPhone 
  • Ga naar het gedownloade bestand op je iPhone. Houd het icoon ingedrukt en kies 'Kopieer naar Google Earth' 
  • De Margrietroute wordt nu getoond in de Google Earth app en kan daar nu gevolgd worden

Tip: houd je liever een routekaart in handen en lees je graag meer achtergrondinformatie? De Reisgids De Deense Margrietroute beschrijft meer dan 750 attracties & bezienswaardigheden langs de route en brengt de route - letterijk - voor je in kaart.  
 

Queen Alexandrines Bridge between Sealand and Møn

Foto:Daniel Villadsen

Belangrijke route-informatie

De Margrietroute is niet geschikt voor touringcars of caravans, omdat de route op sommige plaatsen over smalle bruggen of andere obstakels leidt.
De route is geschikt voor fietsers; houd wel rekening met de 'Grote Beltbrug', waar je niet overheen kunt fietsen. Deze kun je overbruggen met een treintocht van/naar Seeland. 

Wil je meer lezen over de Deense Margrietroute of ben je benieuwd naar een eerste indruk? Met een vertaalfunctie bij de hand, geeft deze officiële Deense website over de Margrietroute je nog meer informatie.

Dit vind je misschien ook interessant

Praktische informatie: tolbruggen en veerboten
Queen Alexandrines Bridge between Sealand and Møn
Fietsvakantie in Denemarken
Fynshoved cycling, Fyn
Alle bestemmingen in Denemarken
Eilanden vakantie, ontdek de 444 idyllische eilanden van Denemarken
Campings, camperplaatsen en andere accommodaties in Denemarken
Jungs spielen in Dänemark am Strand