VisitDenmark

Tolbruggen en veerdiensten

Naar Denemarken met de veerdienst van Duitsland naar Denemarken? Of ben je je reis in Denemarken zelf aan het plannen en ben je op zoek naar info over tolbruggen? Hier hebben wij alle info over veerdiensten en tolbruggen in en naar Denemarken voor je op een rij gezet. 

Veerdiensten

Één van de makkelijkste manieren om Denemarken binnen te komen met de auto is met een veerdienst van Scandlines. Je zou de veer van Puttgarden (Duitsland) naar Rødby (Denemarken) of vanaf Rostock (Duitsland) naar Gedser (Denemarken) nemen en als je op doortocht naar Zweden bent, kun je de veerdienst van Helsingør (Denemarken) naar Helsingborg (Zweden) pakken.  Hiernaast zijn er ook verschillende binnenlandse veerdiensten. Wij hebben hieronder de twee belangrijkste genoemd: Fynshav (DK) - Bøjden (DK) en Aarhus (DK) - Odden (DK).

Puttgarden (D) - Rødby (DK)

Rederij: Scandlines
Frequentie: ca. elk half uur, dag en nacht. 
Duur: ca. 45 minuten

Rostock (D) - Gedser (DK)

Rederij: Scandlines
Frequentie: 10 vaartochten per dag
Duur: ca. 1,5 uur

Helsingør (DK) - Helsingborg (S)

Rederij: ForSea Ferries
Frequentie: ca. elke 20 minuten, dag en nacht. 
Duur: ca. 20 minuten

Fynshav (DK) - Bøjden (DK)

Rederij: Alslinjen 
Frequentie: 6-8x per dag 
Duur: ca. 50 minuten

Aarhus (DK) - Odden (DK)

Rederij: Molslinjen
Frequentie: 9-10x per dag
Duur: ca. 75 minuten

ZOMERDEAL 2021: Boek nu je ticket voor je vakantie naar Denemarken! Je krijgt 20% korting op een retourticket, een open retourdatum en je kunt kosteloos annuleren. Dit is echter alleen te boeken t/m 20 juni! Het perfecte ticket voor uw vakantie in Denemarken vanaf €160,-.

Alle veerverbindingen in Denemarken

Klik hier voor een totaaloverzicht van de veerverbindingen in Denemarken 
Dansk Feriehus Bookingburo (veerdiensten binnen Denemarken, Duitsland - Denemarken v.v., Denemarken - Zweden v.v., Denemarken - Noorwegen v.v.) - Tel. 0597-551416 www.dansk.nl

Storebæltsbroen

Tolbruggen

In Denemarken kun je bijna overal kosteloos van de wegen gebruikmaken, met uitzondering van twee bruggen: de Grote Beltbrug (Storebæltsbroen) en de Oresundbrug (Øresundsbroen). Om van de bruggen gebruik te maken dien je tol te betalen. De Grote Beltbrug verbindt het eiland Funen met Seeland. Het is de langste verbindingsbrug van Europa en de op drie na grootste verbindingsbrug ter wereld. De Øresundbrug is 16 kilometer lang en verbindt Denemarken met Zweden (Kopenhagen - Malmø). De Øresundbrug werd op 1 juli 2000 officieel geopend. Beide bruggen zijn 24 uur per dag open en alleen gesloten bij extreem weer. Je kunt bij de tolhuisjes betalen met contant geld of creditcard. Het is niet toegestaan om over de bruggen te fietsen. Wil je als fietser toch van de brug gebruikmaken, dan dien je de fiets te vervoeren in de trein.

 

Grote Beltbrug (Storebæltbroen)

Voor een actueel overzicht van de toltarieven verwijzen we je door naar de website van de Grote Beltbrug.
Je kunt betalen met creditcard of contant in Euro's of in lokale valuta. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de trein. Het is niet mogelijk om al fietsend of wandelend over de brug te gaan.

 

Oresundbrug (Øresundbroen)

Voor een actueel overzicht van de toltarieven verwijzen we je door naar de website van de Oresundbrug. 
Het tolstation bevindt zich aan de Zweedse zijde. Je kunt betalen met creditcard of contant in Euro's of in lokale valuta. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de trein. Het is niet mogelijk om al fietsend of wandelend over de brug te gaan.