Aarhus - De culturele hoofdstad van Europa 2017

Aarhus is de tweede stad van Denemarken en de hoofdstad van Jutland. Aarhus ligt aan zee, bij geliefde vakantiegebieden zoals het Deense Merenhoogland en de streek Djursland, en is omringd door stranden en bossen. Met een mix van oud en nieuw, kunst en cultuur, gastronomie en architectuur én de natuur binnen handbereik is Aarhus een aantrekkelijke reisbestemming, voor zowel kinderen als volwassenen. Aarhus is niet voor niets een van de gelukkigste steden ter wereld en heeft het de bijnaam City of Smiles! 
In 2017 is Aarhus bovendien Culturele Hoofdstad van Europa en Europese Regio van de Gastronomie. Een citytrip of een dagtochtje vanaf je vakantieadres in Denemarken? Aarhus is zeker een bezoek waard! Benieuwd naar wat je er allemaal kunt doen? Bekijk hier het volledige programma.

Aarhus: Isbjerget

Aarhus Culturele Hoofdstad van Europa 2017

In 2017 is Aarhus de Europese Culturele Hoofdstad. Verheug je op een jaar vol evenementen en unieke culturele activiteiten!

Aarhus Europese Regio van de Gastronomie 2017

In 2017 is Aarhus Europese Regio van de Gastronomie. Verheug je op een jaar vol culinaire evenementen en smaakvolle activiteiten!

Djursland-Oost-Jutland-Denemarken

Djursland: kindvriendelijke streek vlakbij Aarhus

Vakantietip: Wil jij dit jaar met je gezin een bezoek aan Aarhus brengen? Verblijf dan in de kindvriendelijke streek Djursland op slechts 40 kilometer van Aarhus vandaan.

Skanderborg in het Merenhoogland

Silkeborg, Skanderborg & Ry: Merenhoogland

Wist je dat je geweldig kunt kamperen in het Merenhoogland? En een bijkomend voordeel is dat het gebied in de directe nabijheid is gelegen van Aarhus, Europese Culturele hoofdstad van 2017!