Kerstmis in Tivoli

Tivoli, het sfeervolle familiepark in het centrum van Kopenhagen opent vanaf 15 november weer haar deuren voor de jaarlijkse grote en sprookjesachtige kerstmarkt. Net als vorig jaar wordt er een Russisch tintje aan gegeven met onder andere een Tivoli-versie van de Basiliuskathedraal in Moskou. Het hele park is sfeervol verlicht en versierd, alle attracties zijn open en er zijn tientallen kraampjes met Deense kerstdecoraties en -lekkernijen. Van 26-30 december wordt het seizoen traditiegetrouw afgesloten met een grote vuurwerkshow.

Voor de achttiende keer zal het recreatiepark Tivoli in Kopenhagen medio november haar deuren openen om bezoekers in kerstsfeer te brengen. Net als vorig jaar, toen 900.000 mensen in november en december de grote kerstmarkt bezochten, geeft het park er een Russisch tintje aan met een eigen versie van de Basiliuskathedraal in Moskou met een 21 meter hoge toren en gestreepte uivormige koepels.

Christmas Tivoli

Balletvoorstelling De Notenkraker

In de aanloop naar kerst biedt Tivoli ook een serie voorstellingen van het beroemde ballet De Notenkraker met muziek van de Russische componist Peter Ilitsj Tsjajkowski. De choreografie van de voorstellingenreeks is van Peter Bo Bendixen, verbonden aan het Koninklijk Deens Ballet in Kopenhagen. De kostuums en de rekwisieten voor de reeks zijn ontworpen door de Deense vorstin Margrethe II, die al meer dan twintig jaar kleding en attributen voor toneel en ballet ontwerpt.
Voor het ballet zijn dansers van het bekende pantomimetheater van Tivoli uitgenodigd, aangevuld met dansers en danseressen uit alle delen van de wereld. 

Christmas Market

Maak een ritje in de arreslee

Naast de Russische stad van 2000 m² is er volop aandacht voor de typisch Deense kerstsfeer (Julehygge) met kerstbomen, kraampjes, lekkernijen, gløgg, designdecoraties en duizenden lichtjes. Ontmoet de Kerstman rondom het Pantomime Theater en maak een tochtje in zijn slee met rendieren. Bewonder ook de zogenaamde Julenisser, de kabouters die in Denemarken de kerstman helpen.

Share this page

Tivoli

Tivoli Gardens

Tivoli is meer dan alleen een kersmis. Het is een sprookjesland voor jong en oud!