Kaj bij Fårup

Nederlander fietst 900 km om nieuwe Deense achtbaan uit te proberen

14.8.2020
Foto: Kaj

“Saven”, de nieuwste aanwinst van familiepark Fårup Sommerland en op dit moment de enige achtbaan in Denemarken die zowel vooruit als achteruit gaat, was voor Kaj de aanleiding om deze zelf met eigen ogen te aanschouwen.

Na een fietstocht van tien dagen langs de Deense kust kon hij de attractie, waar hij aan mee heeft geholpen te bouwen, eindelijk zelf uitproberen. 

Kaj over zijn fietsavontuur: “Over verharde en onverharde wegen leidde de kustroute vanuit Hoyer ons door vissersdorpjes, langs bossen en heides en natuurlijk prachtige stranden richting Skagen. De hete zomer maakte de route nog wat zwaarder, maar daarentegen zorgde de zon ook voor prachtige uitzichten. Wat de tocht ook onvergetelijk maakt is de vriendelijkheid van de Denen, altijd behulpzaam en zeer galant in het verkeer, wat wel echt een pré is voor een fietsvakantie. Wat de fietstocht natuurlijk helemaal compleet maakte is de combinatie met m’n werk en m’n passie, achtbanen. Het was dan ook een geweldige belevenis om na zo veel kilometers de nieuwe Vekoma achtbaan van Fårup Sommerland te kunnen ervaren.”

“Saven” (Deens voor zaag) is de nieuwste familieachtbaan van Faarup Sommerland in Noord-Jutland met een hoogte van 24 meter. Het is de enige achtbaan in Denemarken die zowel vooruit als achteruit beweegt en is geschikt voor iedereen boven de 95 cm. Tot 120 cm is een volwassen begeleider vereist. Vekoma, waar Kaj werkzaam is als technisch ingenieur, is het Nederlandse bedrijf achter het ontwerp. Het vormde voor Kaj een mooie reden om de achtbaan met eigen ogen te zien in combinatie met een fietsvakantie in Denemarken. Naast “Saven” zijn ook “Mineekspressen” en “Orkanen” van de hand van Vekoma.

Handige linkjes:

Faarup Sommerland 

Noord-Jutland 

Saven video

Foto's:

Kaj bij ingang Faarup Sommerland (Credit: Kaj de Vries)

Kaj voor Saven (Credit: Faarup Sommerland)

Kaj op fiets 1 (Credit: Kaj de Vries)

Kaj op fiets 2 (Credit: Kaj de Vries)

Saven video 1 (Credit: Faarup Sommerland)