Løkken Beach Girl Surfing

Noord-Jutland: Eindeloze stranden en top attracties

Slette Beach Fishing Boats

Noord-Jutland

In het noorden van Denemarken ligt de regio Noord-Jutland, een kindvriendelijke regio met veel ruimte, eindeloze stranden en top attracties. Het uiterste puntje van Denemarken, ook wel de top van Denemarken genoemd, is een mooi gebied om vakantie te vieren. Hier kun je twee zeeën tegen elkaar op zien botsen en vind je de wandelende zandduin Råbjerg Mille waar je je heel even in een woestijn kunt wanen. Op een fiets of mountainbike kun je de natuur die deze regio te bieden heeft goed ontdekken en naast al de andere natuuractiviteiten die je hier kunt doen, kun je ook een aantal bijzondere attracties bezoeken. Bijvoorbeeld het leuke attractiepark Fårup Sommerland of de dierenparken Aalborg Zoo en NORDSØEN Oceanarium.

Wandelende duin

Een wandeling over de wandelende zandduin Råbjerg Mille geeft een bijzondere ervaring. Je hebt even het gevoel of je je midden in een woestijn bevindt.

Botsende zeeën

Een bezoekje aan Skagen en Grenen is een must als je in Noord-Jutland bent. Ervaar de 2 botsende zeeën op het noordelijkste punt van Jutland en bezoek het pittoreske stadje Skagen.

Løkken - Strandleven en actieve vakantie

Løkken ligt aan de Noordzee en biedt leuke activiteiten voor de hele familie. Dit stadje heeft tevens knusse cafeetjes en een gezellige atmosfeer.

Ervaar de natuur in het noorden van Denemarken

De natuur in het noorden van Denemarken is afwisselend en prachtig.

Een bijzondere overnachtingsplek

Vakantiepark Skallerup Seaside Resort ligt midden in de duinen aan de westkust van Noord-Jutland. Een heerlijk vakantiepark waar je kunt genieten van een luxe strandvakantie.

Kamperen in Noord-Jutland

In Noord-Jutland kun je allerlei campings vinden dichtbij het water, een bos of een stadje.  Vind meer info over kamperen in Noord-Jutland hier

Leuk voor de hele familie

Noord-Jutland is een kindvriendelijke regio met verschillende leuke activiteiten die je met het hele gezin kunt doen.

Fantastische natuur in Noord-Jutland

Het gevarieerde landschap en de natuur in Noord-Jutland maken deze regio tot een interessante vakantiebestemming.

Fietsen of moutainbiken in Noord-Jutland

Op een fiets of moutainbike ontdek je Noord-Jutland misschien wel op de best mogelijke manier en kun je genieten van de mooie natuur die deze regio te bieden heeft. Lees meer over fietsen & mountainbiken in Noord-Jutland hier

Probeer de spannendste attracties

Fårup Sommerland is een attractiepark met o.a. verschillende achtbanen, een kermis voor kinderen en het grootste waterpark van Denemarken.

Ontmoet Malik de ijsbeer

Ontmoet o.a. Malik de ijsbeer en de enige Afrikaanse olifant in Denemarken. In Aalborg Zoo wonen de meest populaire dierentuin dieren ter wereld en is gegarandeerd een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Nordsøen Oceanarium

Welkom in het grootste aquarium van Noord-Europa!

Accommodaties

Vakantieparken

Het concept van het vakantiepark is een perfecte combinatie van een hotel en een vakantiehuis.

Campings

In Denemarken kun je kamperen op campings met uitzicht.

Vakantiehuis

Een gemiddeld vakantiehuis (of sommerhus, zoals de Denen hun vakantiehuis ook wel noemen) beschikt.

Rondreizen

Kun je geen keuze maken tussen de verschillende bestemmingen in Denemarken?

Natuur in Noord-Jutland

Bekende vuurtoren: Rubjerg Knude

Bezoek de bekende vuurtoren aan de rand van de Noordzee. Beklim de vuurtoren en geniet van een schitterend uitzicht over de zee en het gebied rondom.

Natuur in Noord-Jutland

Laat het alledaagse leven achter je en kom helemaal tot rust in de natuur van Noord-Jutland. Ontdek de diepe bossen, drink uit de verse waterbronnen o...

Dé mooiste stranden

Het maakt eigenlijk niet uit waar je bent in Noord-Jutland, hier vind je overal fantastisch mooie stranden. Van de brede zandstranden aan de westkust ...

Nationaal Park Thy