Grenen/Skagen in Noord-Jutland

Noord-Jutland: Eindeloze stranden en top attracties

Fårup Sommerland in Noord-Jutland

Noord-Jutland

In het noorden van Denemarken ligt de regio Noord-Jutland, een kindvriendelijke regio met veel ruimte, eindeloze stranden en top attracties. Het uiterste puntje van Denemarken, ook wel de top van Denemarken genoemd, is een mooi gebied om vakantie te vieren. Hier kun je twee zeeën tegen elkaar op zien botsen en vind je de wandelende zandduin Råbjerg Mille waar je je heel even in een woestijn kunt wanen. Op een fiets of mountainbike kun je de natuur die deze regio te bieden heeft goed ontdekken en naast al de andere natuuractiviteiten die je hier kunt doen, kun je ook een aantal bijzondere attracties bezoeken. Bijvoorbeeld het leuke attractiepark Fårup Sommerland of de dierenparken Aalborg Zoo en NORDSØEN Oceanarium.

Natuur in Noord-Jutland

Bekende vuurtoren: Rubjerg Knude

Bezoek de bekende vuurtoren aan de rand van de Noordzee. Beklim de vuurtoren en geniet van een schitterend uitzicht over de zee en het gebied rondom.

Natuur in Noord-Jutland

Laat het alledaagse leven achter je en kom helemaal tot rust in de natuur van Noord-Jutland. Ontdek de diepe bossen, drink uit de verse waterbronnen o...

Dé mooiste stranden

Het maakt eigenlijk niet uit waar je bent in Noord-Jutland, hier vind je overal fantastisch mooie stranden. Van de brede zandstranden aan de westkust ...

Nationaal Park Thy

Ervaar de mooiste wilde natuur in Noord-Jutland. In Thy Nationaal Park vind je een mix van bossen en languitgestrekte wildernis. Hier kun je ook een d...

Cultuur in Noord-Jutland

Gezellige stadjes in het noorden van Denemarken

Voel de unieke atmosfeer in de steden en dorpen in Noord-Jutland. Van gezellige vissersdorpen aan de kust tot levendige steden waar je de hele dag kunt shoppen en cultuur kunt opsnuiven. Eet in de beste restaurants of ervaar de kunst en ambacht uit de regio.

Evenementen in Noord-Jutland

In Noord-Jutland vind je allerlei gezellige markten, lekkere eetfestivals, grote sportevenementen en allerlei andere evenementen.

Activititeiten in Noord-Jutland

Actieve vakantie

In Noord-Jutland kun je allerlei activiteiten ondernemen. Ervaar de indrukwekkende natuur tijdens jouw actieve vakantie. Hier vind je activiteiten op het water, op wielen of te voet.

Stap op een surfplank

Maak een reis op de golven, stap op een surfplank en ontdek de kracht van de golven aan de kust in Noord-Jutland zelf.

Trek je wandelschoenen maar aan

De natuur in Noord-Jutland kun je misschien wel het best ontdekken te voet. De mooie kustlijn, heuvels en bossen hebben unieke uitkijkpunten en natuurlijke ervaringen. De wandelroutes worden door vele genoemd, de beste in Denemarken.

Met kinderen naar het noorden van Denemarken

Dé 10 leukste attracties met kids

Noord-Jutland biedt verschillende ervaringen en attracties voor het hele gezin, zoals pretparken, een mooie dierentuin en overal waar je kijkt fantastische natuur.

Indoor activiteiten met kids

In Noord-Jutland is er het hele jaar door van alles te doen. Ook als het weer iets minder goed is.

Outdoor activiteiten met kids

Ook al staat Noord-Jutland bekend om zijn natuur en de mogelijkheden die deze biedt. Bouw zandkastelen in het strand, geniet van de achtbaan en zeg gedag tegen de dieren in de dierentuin.

Verblijven in Noord-Jutland

Vakantiehuizen

Vind hier de mooist vakantiehuizen in Noord-Jutland. Dichtbij het strand of juist in het bos.

Campings in het noorden van Denemarken

Een camping in Noord-Jutland brengt je samen met je familie en vrienden nog dichterbij de natuur. Hier vind je de leukste campings in Noord-Jutland.

Vakantieparken

Ga lekker zitten, relax en geniet samen van een heerlijke vakantie in een vakantiepark in Noord-Jutland. Hier vind je de mooiste vakantieparken in Noo...

Hotels

Noord-Jutland heeft hotels voor iedereen. Je vindt hier de meest romantische hotels, maar ook hotels geschikt voor families met kinderen.

Accommodaties in Denemarken

Vakantieparken

Het concept van het vakantiepark is een perfecte combinatie van een hotel en een vakantiehuis.

Campings

In Denemarken kun je kamperen op campings met uitzicht.

Vakantiehuis

Een gemiddeld vakantiehuis (of sommerhus, zoals de Denen hun vakantiehuis ook wel noemen) beschikt.

Rondreizen

Kun je geen keuze maken tussen de verschillende bestemmingen in Denemarken?