Grenen bei Skagen in Nordjütland zwischen Dänischer Nordsee und Ostsee

Noord-Jutland: Eindeloze stranden en top attracties

Fårup Sommerland in Noord-Jutland

Noord-Jutland

In het noorden van Denemarken ligt de regio Noord-Jutland, een kindvriendelijke regio met veel ruimte, eindeloze stranden en top attracties. Het uiterste puntje van Denemarken, ook wel de top van Denemarken genoemd, is een mooi gebied om vakantie te vieren. Hier kun je twee zeeën tegen elkaar op zien botsen en vind je de wandelende zandduin Råbjerg Mille waar je je heel even in een woestijn kunt wanen. Op een fiets of mountainbike kun je de natuur die deze regio te bieden heeft goed ontdekken en naast al de andere natuuractiviteiten die je hier kunt doen, kun je ook een aantal bijzondere attracties bezoeken. Bijvoorbeeld het leuke attractiepark Fårup Sommerland of de dierenparken Aalborg Zoo en NORDSØEN Oceanarium.

Natuur in Noord-Jutland

Dé mooiste stranden

Ontdek de brede zandstranden aan de westkust tot aan de familievriendelijke stranden aan de oostkust van Noord-Jutland.

Natuur in Noord-Jutland

Laat het alledaagse leven achter je en kom helemaal tot rust. Ontdek de diepe bossen, drink uit de verse waterbronnen of geniet van de kalme natuur.

Vuurtorens in Noord-Jutland

Ontdek één van de velen fantastische vuurtorens langs de Noordjutse kusten. Bezoek o.a. de beroemde vuurtoren Rubjerg Knude.

Mooiste uitzichten

De Noordjutse natuur heeft gevarieerde en fantastische landschappen met allerlei mooie plekken om te te genieten van het uitzicht.

Cultuur in Noord-Jutland

Gezellige stadjes in het Noorden

Voel de unieke atmosfeer in de steden en dorpen in Noord-Jutland. Van gezellige vissersdorpen aan de kust tot levendige steden waar je de hele dag kunt shoppen en cultuur kunt opsnuiven. Eet in de beste restaurants of ervaar de kunst en ambacht uit de regio.

Hier eet je lokaal in Noord-Jutland

In Noord-Jutland kun je heerlijke zee- en visvruchten eten. Probeer de lekkere 'Jomfruhummere'  uit Læsø, geniet van de verse mossels in Løgstør of ga naar ' Østers- og Muslingepremieren' waar de seizoenstart van mossels en oesters wordt gevierd.

Activititeiten in Noord-Jutland

Actieve vakantie

In Noord-Jutland kun je allerlei activiteiten ondernemen. Ervaar de indrukwekkende natuur tijdens jouw actieve vakantie. Hier vind je activiteiten op het water, op wielen of te voet.

Fietsen door de Noordjutse natuur

De natuur in Noord-Jutland heeft verschillende spannende fietsroutes, voor de echte MTB'ers, maar ook voor de rustige fietsers.

Trek je wandelschoenen maar aan

De natuur in Noord-Jutland kun je misschien wel het best ontdekken te voet. De mooie kustlijn, heuvels en bossen hebben unieke uitkijkpunten en natuurlijke ervaringen. De wandelroutes worden door vele genoemd, de beste in Denemarken.

Met kinderen naar het noorden van Denemarken

Dé 10 leukste attracties met kids

Noord-Jutland biedt verschillende ervaringen en attracties voor het hele gezin, zoals pretparken, een mooie dierentuin en overal waar je kijkt fantastische natuur.

Indoor activiteiten met kids

In Noord-Jutland is er het hele jaar door van alles te doen. Ook als het weer iets minder goed is.

Outdoor activiteiten met kids

Ook al staat Noord-Jutland bekend om zijn natuur en de mogelijkheden die deze biedt. Bouw zandkastelen in het strand, geniet van de achtbaan en zeg gedag tegen de dieren in de dierentuin.

Verblijven in Noord-Jutland

Vakantiehuizen

Vind hier de mooist vakantiehuizen in Noord-Jutland. Dichtbij het strand of juist in het bos.

Campings in het noorden van Denemarken

Een camping in Noord-Jutland brengt je samen met je familie en vrienden nog dichterbij de natuur. Hier vind je de leukste campings in Noord-Jutland.

Vakantieparken

Ga lekker zitten, relax en geniet samen van een heerlijke vakantie in een vakantiepark in Noord-Jutland. Vind hier de mooiste vakantieparken.

Hotels

Noord-Jutland heeft hotels voor iedereen. Je vindt hier de meest romantische hotels, maar ook hotels geschikt voor families met kinderen.

Accommodaties in Denemarken

Vakantieparken

Het concept van het vakantiepark is een perfecte combinatie van een hotel en een vakantiehuis.

Campings in Denemarken

In Denemarken kun je kamperen op campings met uitzicht.

Vakantiehuis

Een gemiddeld vakantiehuis (of sommerhus, zoals de Denen hun vakantiehuis ook wel noemen) beschikt.

Rondreizen

Kun je geen keuze maken tussen de verschillende bestemmingen in Denemarken?