Verder naar inhoud
Citytrip? Ontdek Aalborg, een van de mooiste steden in Denemarken
Op vakantie naar

Noord-Jutland

View over the ocean, Bulbjerg, Westjutland

Waar de Denen graag zelf vakantie vieren

In Noord-Jutland doen wij graag dingen een beetje anders: in plaats van "why?" vragen wij liever: "why not?" Een vuurtoren in een woestijn? Why not? Een wandeling van de Noordzee naar de Oostzee maken? Why not? Spring in de golven van de Noordzee of bouw een zandkasteel aan de rustigere Oostzeekust en ontdek de unieke natuur die je alleen hier vindt. Zodra je in Noord-Jutland bent, is het geen verrassing meer waarom de Denen hier zelf ook graag op vakantie gaan... 

Noord-Jutland bestemmingen

Elke regio in Noord-Jutland heeft zijn eigen karakter. Welke regio('s) past bij jouw vakantie wensen? De bijzondere natuurverschijnselen die je alleen in noordoost Denemarken vindt? Of juist de noordwest kant voor een actieve outdoor vakantie? In het centrale noorden vind je het schaaldieren walhalla en mooie fjorden. En voor een stedentrip ga je naar Aalborg. 

Laat je inspireren...

Op de site van het Noordjutse toeristenbureau vind je nog veel meer inspiratie en alle informatie om je op weg te helpen met het plannen van jouw Noord-Jutland vakantie. 

Een klein uurtje vliegen vanaf Schiphol

Vlieg in een klein uurtje rechtstreeks met KLM vanuit Amsterdam naar de luchthaven van Aalborg in Noord-Jutland. Aalborg biedt alle mogelijkheden voor een ontspannen stedentrip. Liever met een huurauto op pad om ook de mooie omgeving van Noord-Jutland te verkennen? Ongerepte natuur staat je te wachten. Net als paradijselijke stranden (met palmbomen!) en natuurwonderen die alleen hier te zien zijn. 

Stedentrip tip: 10 highlights in Aalborg
Aalborg, North Jutland
Activiteiten en bezienswaardheden in Noord-Jutland
Surfer Thy Nordjylland
De meest bezochte highlights in Noord-Jutland
Bramslev Bakker, Mariager Fjord, Northjutland
Evenementen in Noord-Jutland
Musikkens Hus in Aalborg in Nordjütland
Accommodaties in Noord-Jutland
Campings in Noord-Jutland
Aalborg verkennen? Beleef de Digital City Tours
A mock up of Cloud City, Aalborg, opening late 2021