Kerstmis in Denemarken

Kerstmis in Denemarken is een magische tijd. Wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt, raken de Denen steeds meer in de feeststemming. Het kerstfeest begint in Denemarken al vroeg en staat vol met tradities, lekker eten, plezier maken en goed gezelschap.
Op deze pagina vind je inspiratie, evenementen en achtergrondinformatie om zelf Kerstmis in Denemarken te vieren!

Lees meer over de Deense kerstmarkten, kerstconcerten, kerstshoppen, Deense kerstlekkernijen en tradities en kom te weten wat een Deense kerst zo bijzonder maakt.

Ontdek de kerstsfeer

In Denemarken is genoeg te beleven gedurende de kerstperiode. Ga kerstshoppen, ontdek de Deense kerstcultuur en geniet van sfeervolle muziek. Lees verder voor een aantal leuke ideeën.

Kerstmis in Tivoli

Tivoli in Kopenhagen wordt elk jaar omgetoverd tot een sprookjesland vol met lichtjes, muziek en magische belevenissen voor het hele gezin.

Christmas in Denmark

Kerstmis in de Deense regio's

Heel Denemarken raakt in de feeststemming tijdens deze tijd van het jaar. Ontdek welke kerstactiviteiten de verschillende Deense regio's dit jaar voor jou in petto hebben. 

Deense kerstmarkt in Tønder

Deense kerstmarkten

Neem een kijkje bij een van de vele Deense kerstmarkten die in het hele land plaatsvinden. Geniet van de gezellige sfeer en proef verschillende culinaire lekkernijen. 

Deens kerstfeest

De kerstperiode is een geweldige tijd om in Denemarken door te brengen. Al in november zijn de Denen met het kerstfeest bezig en is iedereen welkom om er deel van uit te maken. Geniet van lekker eten, design, gezelligheid en cultuur - de beste aspecten van Denemarken komen in deze tijd van het jaar allemaal samen.  

Deense kerstlekkernijen

Deense kerstlekkernijen

De Denen houden van lekker eten, zeker in de kerstperiode!

Deense kerstkalender

Deense kersttradities

Rood-witte papieren harten, hand in hand dansen en zingen rond de kerstboom met échte kaarsen en lekker eten. Het zijn allemaal typisch Deense kersttradities. 

Kerstshoppen

Denemarken is de perfecte plek om eens lekker te gaan kerstshoppen.
Of je op zoek bent naar kerstcadeautjes, leuke versieringen of jezelf gewoon wilt trakteren op dat ene 'must-have' Deens design item, in Denemarken zul je zeker slagen!

Shopping in Denmark

Volop winkelplezier in Denemarken

Ga op zoek naar het laatste Deense Design!

Shoppen in Kopenhagen

Shoppen in Kopenhagen

De beste plekken waar je Deens design kunt bemachtigen. 

Iconen in het Deens design

De grootste namen achter de rijke geschiedenis van Deens design. 

Boek je kerstvakantie

Zin in een geweldige kerstvakantie in Denemarken? Laat de voorpret beginnen en zoek en boek je favoriete vakantiehuis, hotel of kro. 

Hotels in Denemarken

Hotels

Ben je op zoek naar een schilderachtige hotel in de natuur of een designhotel in Kopenhagen? In Denemarken vind je hotels in alle soorten en maten, voor ieder verblijf!

Designhotels in Denemarken

Designhotels

Ben jij op zoek naar luxe designhotels? Denemarken heeft meerdere luxe hotels in verschillende regio's.

Vakantiehuis in Denemarken

Vakantiehuis aan zee!

Ga je samen op vakantie of juist met het hele gezin? In Denemarken is er voor iedere gezinssamenstelling een ideaal vakantiehuis.