VisitDenmark
A woman walks out of Helenekilde Badehotel in North Zealand, Denmark

Hotels in Denemarken

Met meer dan 900 hotels in Denemarken om uit te kiezen, is er altijd een hotel voor iedere smaak en elk budget.

CampaignDE_DanischeOstsee_MarienlystStrandhotel

Verschillende hotels

In Denemarken vind je diverse type hotels op het gebied van prijs, locatie en faciliteiten. Of je nu kiest voor een hotel dat onderdeel is van een grote, internationale keten of een charmant hotelletje op het platteland, je vindt altijd een hotel in Denemarken dat aan je wensen voldoet. Denemarken is een echt designland, het is dan niet verwonderlijk dat er diverse gerenommeerde design hotels te vinden zijn.

Radisson Blu Royal Hotel

Design hotels

Denemarken heeft een uitgebreid aanbod van bekende en opkomende design hotels die unieke kamers bieden met een luxueuze inrichting. Het Radisson BLU Royal Hotel in Kopenhagen staat bekend als 's werelds eerste design hotel, dat in 1960 door wereldberoemde architect Arne Jacobsen ontworpen werd. Hotel Alexandra is ook een klassieker en is het enige retro design hotel in Kopenhagen. Naast de Deense klassiekers zijn er ook veel nieuwe hotels die ieder een speciaal verblijf bieden. Van het sprookjesachtige Nimb Hotel in Tivoli Gardens tot het populaire Hotel Sankt Petri in Aarhus, er is genoeg om uit te kiezen voor een ontspannnen tijd in Denemarken.

Clarion & Comfort hotel Copenhagen Airport

Hoteltarieven in Denemarken

Het tarief van een hotelkamer in Denemarken hangt af de classificatie, het type hotel en de locatie. De gemiddelde prijs voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt varieert van DKK 595 per nacht voor een 1-sterhotel tot DKK 4630 per nacht voor een 5-sterrenhotel.

Classificatie

Alle hotels in Denemarken die lid zijn van HORESTA (The Danish Hotels’ Association) en op zijn minst over 40 bedden beschikken, zijn op basis van service-eisen en faciliteiten gewaardeerd met 0 tot 5 sterren.