Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!

Gastronomie - de Deense keuken

Als je van lekker eten houdt, dan zul je zeker ook van Denemarken houden. Met 26 sterren verdeelt over 20 Michelin-sterrenrestaurants en thuisbasis van 's werelds beste restaurant in 2010, 2011, 2012 en 2014 noma, maakt Denemarken tot dé gastronomische hoofdstad van Scandinavië. Ook als je niet zo'n fan bent van chique dineren, vind je in Denemarken genoeg gezellige Deense pubs, cafés en goedkopere restaurants waar je heerlijk kunt eten. Breng als een echte Deen een bezoek aan een hotdogkraampjes, of bestel tijdens de lunch het wereldberoemde smørrebrød (rijk belegd roggebrood)!

Gastronomische hoofdstad

's Werelds beste chef-kok, de beste restaurants en 18 Michelin-sterren... Kopenhagen is de gastronomische hoofdstad van Scandinavië. 

Restaurant Geranium

Restaurants met Michelinsterren

Een gastronomische sterrenregen is neergedaald over Denemarken. Maar liefst 26 Michelinsterren werden dit jaar aan tweeëntwintig Deense restaurants uitgedeeld. 

noma

René Redzepi is chef-kok bij één van 's-werelds beste restaurant noma in Kopenhagen, waar gerechten uit de New Nordic Kitchen geserveerd worden.

Pluijms Eetbare Wereld

In het televisieprogramma Pluijms Eetbare Wereld neemt kok en culinair avonturier René Pluijm de kijker mee op reis door Europa. De aflevering van vrijdag 28 november 2014 stond in het teken van Denemarken, de streek Djursland in het bijzonder, waarin Pluijm op zoek ging naar de lokale eetcultuur en de rijkdom van de Deense natuur.

Een smakelijke belevenis

De afgelopen jaren hebben de beste chef-koks in Denemarken een hele nieuwe culinaire beweging ontwikkeld: de New Nordic Kitchen. Deze keuken is gebaseerd op seizoensgebonden producten, een traditionele bereiding en het gebruikmaken van lokale kennis. De New Nordic Kitchen is ontzettend populair en niet te missen tijdens je verblijf in Denemarken!

Gastronomy

New Nordic Kitchen

Een heerlijke trend die je doet watertanden.

Video: Nordic Cookery

BBC Nordic Cookery Tareq Taylor

Nordic Cookery Tour

Stel je eigen culinaire route samen in Denemarken! 

Gastronomie Denemarken

Proef Denemarken

Maak een gastronomische reis door Denemarken met deze traditionele Deense gerechten die je doen watertanden. 

Wat je zeker moet proberen

Heb je ooit het typisch Deense lunchgerecht smørrebrød geproefd? Doe inspiratie op om je eetlust op te wekken in Denemarken!

Het beste van Denemarken

Gastronomisch dineren is niet het enige waar Denemarken bekend om staat. Veel Denen willen na een dag hard werken niets liever dan een heerlijke hotdog eten op weg naar huis! Ontdek hier enkele van de meest populaire Deense trends op het gebied van eten.