Verder naar inhoud

Denemarken in de winter

Foto:Christian Faber&Daniel Villadsen

Waarom wil je juist in de winter naar Denemarken reizen?

Winter in Denemarken is het hygge-hoogseizoen: Een moment om bij elkaar te komen en te genieten van de kerstsfeer die het Deense straatbeeld bepaalt. Vergeet niet om amusementspark Tivoli te bezoeken - de Denen zien dit als hét symbool voor Denemarken en gehuld in prachtige seizoensversieringen staat deze ervaring in Kopenhagen garant voor een sprookjesachtige herinnering.

Winterse evenementen in Denemarken

In de wintermaanden is er van alles te doen in de Deense hoofdstad, Kopenhagen, maar ook in de rest van het land worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Winterzwemmen, iemand? 

De unieke kerstmarkten van Denemarken

Wist je dat Denemarken ook een echte kerstmarkten-bestemming is? Sommige kerstmarkten starten zelfs al in november. Indien je reist vóór de Kerst, bezoek dan zeker de meest bijzondere kerstmarkten van heel Denemarken!

Kerst in Denemarken: Hygge!

Kerstmis in Denemarken is een magische tijd. Wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt, raken de Denen steeds meer in de feeststemming. Het kerstfeest begint in Denemarken al vroeg en staat vol met tradities, lekker eten, plezier maken en goed gezelschap. 

Let it snow, let it snow....

Het weer in Denemarken in de winter is eigenlijk net zoals in Nederland en de kans op sneeuw is klein, maar als het dan sneeuwt... lijkt alles nóg mooier! 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles dat vakantieland Denemarken te bieden heeft. Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 

Share your wonders: