Zuid-Seeland (Falster, Lolland en Møn)

In Zuid-Seeland (ook wel bekend als Oost - Denemarken) vind je de hoogste kliffen van het land: Møn’s Klint en Stevns Klint. Deze witte forten grenzen aan de Oostzee en zijn een geweldige plek om te ontdekken tijdens een mooie wandeling. Deze natuurlijke verschijnselen kun je het beste via de weg bereiken. De rest van de regio wordt gekenmerkt door open, groene landschappen en prachtige stranden. Bruggen verbinden Zuid-Seeland met de eilanden Falster, Lolland en Møn. Deze eilanden zijn populaire vakantiebestemmingen, mede door het grote aantal attracties en een aantal van de beste stranden van Seeland. 

Volg de speciale autoroute door Zuid-Seeland

Met zijn vele eilandengroepen en mooi beschutte stranden, is Zuid-Seeland de fantastische vakantiebestemming voor strandliefhebbers. 

Regiokaart van Zuid-Seeland

Een regio vol met attracties. Van kastelen en bloementuinen tot oude muurschilderingen en safariparken. 

Het zuiden van de regio wordt gedomineerd door de hoogste kliffen van het land en prachtige plekken die je tijdens een wandeltocht kunt ontdekken. Overal kom je bovendien adembenemende uitzichten tegen. 

Fossielen zoeken, zeehonden kijken, fietstochten maken en zandkastelen bouwen in de regio van witte kliffen en eilanden.

Handige feiten

Hoofdstad: Næstved
Dichtstbijzijnde vliegveld: Kopenhagen
Internationale veerhaven:
Rødbyhavn (Duitsland)
Gedser (Duitsland)
Afstand tot Kopenhagen:
Næstved - 85 km
Vordingborg - 97 km
Stege - 119 km

Share this page