Ga op reis met de Vikingen!
Ga op reis met de Vikingen!

Heb jij het in je?

Dus je wilt de geschiedenis van Denemarken ontdekken? Dan heb je keuze uit een heleboel belevenissen. Je kunt op je gemak speciale tentoonstellingen bekijken, als een Viking leven in een openluchtmuseum of rondstruinen tussen grafheuvels of historische monumenten.

Er zit een klein beetje Viking in ons allemaal. Jong of oud, we delen de fascinatie voor Vikingen. Hun geschiedenis en hun manier van leven. Dus of je nou het Vikingleven wilt uitproberen of jezelf wilt rondwentelen in Vikinggeschiedenis- en cultuur, Denemarken heeft dat allemaal te bieden!

Viking

Vikingpret voor de hele familie

Vikingen zijn leuk voor alle leeftijden. Kinderen vinden het prachtig om voor één dag Viking te zijn. Door heel Denemarken vind je activiteiten: openluchtmusea, nagebouwde Vikingdorpen en veel Viking-activiteiten zoals markten en rollenspellen. Eet als en Viking, kleed je als een Viking en probeer te vechten als een Viking. 

Viking boy

Geschiedenis en cultuur, feiten en fabels

Ontdek de Vikingcultuur en –geschiedenis. Hun godsdienst en leefgewoontes en hun blik op de wereld en de maatschappij. Bekijk de ontelbare kunstwerken en monumenten die ontdekt zijn door heel Denemarken. Werp een frisse blik op de feiten over dit mythische volk. 

Share this page