Active holiday

Actief en genieten in de natuur

Funen biedt veel mogelijkheden voor leuke activiteiten in de buitenlucht, zowel op het land als op het water.

Vissen

Funen is bij sportvissers helemaal in trek. Je vindt hier langs de kust een aantal van de beste visplekken van Europa, zeker als je op zoek bent naar zeeforel. Zowel op het eiland Funen als de Zuid-Funense Archipel vind je prachtige plekken om te vissen.

Op wielen en op het water

Ga kajakken op zee en ga op zoek naar de prachtige plekjes rondom Funen. Houd je van zeilen, zeil dan naar de Zuid-Funense Archipel waar je de prachtige eilanden kunt verkennen. Het zacht glooiende heuvellandschap van Funen is tevens ideaal voor een fietsvakantie. Wil je net even wat anders? Ga dan eilandhoppen tijdens je fietsvakantie op Funen en ontdek een aantal van de 55 prachtige eilanden.

Een landschap gevormd door ijs

Wil je het mooiste stukje van Funen zien, ga dan naar het gebied tussen de stadjes Svendborg en Faaborg. Ten noorden van Faaborg liggen de glooiende heuvels van Svanninge Bakker, met diepe ravijnen die ongeveer 14.000 jaar geleden tijdens de laatste ijstijd zijn ontstaan. Ten noorden van Kerteminde, in het noordoosten van Funen ligt het schiereiland Hindsholm en een aantal kleine eilanden zoals Romsoe en Enebaerodde. Zie hoe het landschap door ijsvorming is gevormd en ontdek het brede scala aan dieren en planten dat hier leeft.

Flora en fauna

De ondiepe baaien van Funen zijn populaire broed- en rustplaatsen voor vogels. In Funen's Hoved, een natuurreservaat op het noordelijkste puntje van Hindsholm kun je genieten van een prachtig uitzicht over het omliggende land en de zee. In het Fjord & Belt Experience Centre in Kerteminde kun je meer te weten komen over de lokale natuur en het milieu. Uiteraard leer je ook meer over de speciale bezoekers van Funen - zeehonden en bruinvissen. 

Share this page

Meer inspiratie voor je vakantie op Funen

Kasteel Egeskov op Funen tijdens Halloween

Funen: Kindvriendelijk vakantie-eiland

Vier de herfstvakantie op sprookjeseiland Funen. Lees snel verder wat je er allemaal kunt doen!