The Bridge

Deense serie: The Bridge

Naast The Killing en Borgen is er ook The Bridge (Broen), waarin de samenwerking tussen de Deense en Zweedse politie centraal staat. Ontzettend spannend!

Een internationale hit

The Bridge (Broen in het Deens) is een samenwerking tussen Denemarken en Zweden. Twee landen die gescheiden zijn door een brug zijn verbonden door een moord...

Een lijk op een brug

Wanneer precies halverwege de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken een lijk gevonden wordt, dwingt deze moord de Zweedse en Deense politie tot een nauwe samenwerking. Gruwelijke gebeurtenissen blijven elkaar opvolgen… De Deense agent Martin Rohde (Kim Bodnia - The Killing, Those Who Kill) en de Zweedse Saga Norén (Sofia Helin - Beck) gaan de uitdaging met frisse tegenzin aan. Naast een ijzersterk verhaal kun je genieten van prachtige beelden en een verbluffend uitzicht over Kopenhagen.

De Zweedse Sarah Lund? 

Aan het hoofd van dit bijzondere team staan Kim Bodnia, een populaire Deense acteur, en Sofia Helin, die velen haar de Zweedse Sarah Lund noemen. De Deense serie gaat in een sneller tempo dan The Killing en er worden veel grapjes gemaakt over het verschil tussen de Denen en de Zweden. Het is heerlijk om naar te kijken en meer te weten te komen over de Scandinavische cultuur.

Ondertussen is er ook al een deel 2 en 3 verschenen van de spannende serie The Bridge.

Lees meer over Deense series.

Lees meer over Kopenhagen.

Share this page