Groen Kopenhagen

Een groene en relaxte hoofdstad

Kopenhagen is een groene stad! Het is een plek die je gerust kunt bezoeken en verlaten met een schoon geweten, en een glimlach!

Een van de meeste milieuvriendelijke steden ter wereld

Denemarken was het eerste land ter wereld dat een milieuwet heeft ingevoerd, het milieu heeft sindsdien dan ook een grote rol gespeeld bij het invullen van de stad. Kopenhagen heeft als doel dat 40% van de inwoners de fiets pakken om naar het werk te gaan en komen hier al erg dichtbij - 36% van de inwoners van Kopenhagen gaat op de fiets. 

Op de fiets

Dagelijks wordt er in Kopenhagen  1.1 miljoen kilometer gefietst. Als toerist is gemakkelijk om deel uit te maken van de Deense fietsnatie, mede dankzij de gratis stadsfietsen die door de hele stad beschikbaar zijn. 

De stad is relatief klein en de meeste bezienswaardigheden zijn in, en rondom het centrum te vinden. Dit maakt het gemakkelijk om alle attracties op de fiets te bereiken. Je voelt je meteen thuis op de fietspaden die gescheiden zijn van het autoverkeer. 

Openbaar vervoer

Kopenhagen beschikt over een goed ontwikkeld netwerk van openbaar vervoer. Dit betekent dat er minder auto's door de stad rijden en er meer ruimte is voor fietsers en voetgangers in het centrum van de stad. Momenteel wordt er gewerkt aan de bouw van een tweede ring in het metro-systeem in Kopenhagen, waar je binnen enkele jaren gebruik van kunt maken. Tot die tijd staan de talloze bussenmetro en S-treinen tot je beschikking. 

Helder zwemwater

Het havengebied van Kopenhagen heeft de afgelopen decennia een enorme vernieuwing ondergaan. Er zijn grote investeringen gedaan om het gebied zo schoon mogelijk te maken. Het fijne gevolg hiervan is dat het nu mogelijk is om te zwemmen in de haven, dus maak een duik in een van de beste natuurlijke zwemwateren van Europa! De 'buitenzwembaden' in Islands Brygge zijn 's zomers erg populair en staan bekend om hun unieke design. 

Naast de zwembaden in de haven beschikt de stad ook over een aantal stranden, waaronder het lange witte strand van Amager Strand. Dit strand bereik je gemakkelijk met de fiets of metro. Ten noorden van Kopenhagen zijn de stranden van Bellevue Strand en Hellerup erg populair. 

Genieten in het park

Kopenhagen is een van de groenste steden ter wereld en je bent hier nooit ver verwijderd van het volgende park. Naast de prachtige stadsparken als Kongens Have rondom Paleis Rosenborg en Frederiksberg Have, brengt een korte fietstocht ten noorden of zuiden van de stad je in een mum van tijd naar de ongerepte natuur.  Het sfeervolle Jægersborg Dyrehave in Klampenborg ligt een stukje ten noorden van de stad. De weg ernaartoe leid je langs fijne stranden en prachtige uitkijkpunten. In het zuiden vind je de open vlakte van Amager  Fælled, waar je talloze wandel- en fietsroutes kunt volgen. 

Biologische hoofdstad

Een op de tien voedselaankopen van in Kopenhagen is biologisch, wat van de stad de grootste biologische steden ter wereld maakt. Kopenhagen heeft scherpe doelstellingen gesteld voor de biologische voedselproductie en -consumptie. Als je graag goed en lekker biologisch eet, dan kun je in Kopenhagen kiezen uit een ruim aanbod van biologische restaurants, cafés en winkels. 

Schoon

Kopenhagen is benoemd tot 's werelds meest toonaangevende stad voor schone technologie, schone bedrijfsvoering en duurzame gebouwen. 

Share this page