8 regio's die je op de fiets wilt ontdekken

Foto: Robin Skjoldborg

Wil jij Denemarken ontdekken op de fiets? Maar weet je niet in welke regio je het best kunt fietsen? Hier vind je een lijst met de beste fietsregio's van Denemarken.

Noord-Jutland

Ontdek de noorderlijkste regio van Denemarken op de fiets. Bezoek de mooie stranden en het gezellige stadje Skagen aan de oostkust. Aan de andere kant, de westkust kun je heerlijk fietsen in het Nationale Park Thy.

Vind hier meer info over fietsen in Noord-Jutland

Zuid-Jutland

Deze regio is met meer dan 3000 km aan fietsroutes een paradijs voor fietsers. Je bent vanaf Utrecht binnen 8 uur in Zuid-Jutland, dus deze regio is ook nog eens lekker dichtbij.

Vind hier meer info over fietsen in Zuid-Jutland

Limfjord

Rondom de Limfjord vind je de beste landschappen van Denemarken voor een mooie fietstocht. Laat je op een fietsroute rondom de Limfjord meeslepen door de fantastische natuur en rust.

Vind meer info over fietsen rondom de Limfjord hier

Djursland

Ga mountainbiken of maak een fietstocht in Mols Bjerge Nationaal Park. Djursland is niet heel groot, daardoor zijn alle attracties en activiteiten lekker gemakkelijk binnen handbereik

Vind meer info over fietsen in Djursland hier

Hvide Sande

 Deze regio ligt aan de westkust van Jutland, tussen de Noordzee en Ringkøbing Fjord. De lange en windrijke stranden zijn uitermate geschikt voor een actieve vakantie. Je kunt hier ook leuke fietstochten maken en op deze manier genieten van de natuur.

Lees meer info over fietsen hier in Hvide Sande

Horsens / Oost-Jutland

Wil jij Oost-Jutland graag ontdekken op de fiets? Pak dan één van de achtien routes en fiets langs de mooiste stukjes van Oost-Jutland.  

Vind meer info over de beste fietsroutes in Oost-Jutland hier

Noord-Seeland

Stap op de fiets en ontdek Noord-Seeland. Fiets langs de prachtigste stranden of door de mooiste bossen van Noord-Seeland.

Vind meer info over fietsen in Noord-Seeland hier

Zuid-Seeland, Møn, Lolland en Falster

Het platte landschap en de landweggetjes zijn perfect voor een fietsvakantie - het maakt niet uit of je een lange tocht wilt maken of een kleine tocht om te genieten van de buitenlucht.

Vind meer info over fietsen in deze regio hier