Het Deense eiland Endelave van bovenaf gezien

Endelave: het 'Konijneneiland'

Foto: Sarah Green

Charmant zijn ze: die eilandjes waar meer wildlife leeft dan mensen. Endelave is zo'n eiland. Endelave is één van de mooiste kleine eilanden van Denemarken en ligt ten zuiden van het Horsens Fjord in de Kustland regio (Kystlandet) in Jutland. Ontdek de veelzijdige natuurparel.

Fietsers op het Deense eiland Endelave

Foto:David Jervidal

Unieke ervaringen voor iedereen

Endelave, het zogenaamde Konijneneiland, biedt een overvloed aan planten, dieren, unieke ervaringen voor iedereen. Er is van alles te doen en beleven op dit charmante eilandje ten zuiden van de Horsens Fjord. Het is namelijk niet op elk eiland dat je op één dag o.a. op een wadplateau kan lopen, een mooie boswandeling kan maken door een trollenbos, een zeehondenkolonie kunt bewonderen én een overvloed aan wilde dieren - ok, konijnen - op je pad kunt vinden.

 

Hoe kan ik reizen naar Endelave? 

In het Kattegat, ten zuiden van het veelbezochte Horsens Fjord, ligt Endelave. Dit eiland kun je bereiken met de Endelave-veerboot, die vertrekt vanaf Snaptun.

De overtocht duurt ca. een uurtje en onderweg kun je genieten van het uitzicht op Møllegrunden met zijn vele zeehonden, en met een beetje geluk spot je onderweg al verschillende mooie vogels uit de regio.

Endelave

Foto:Kystlandet - Melissa Villumsen

Konijneneiland

Endelave wordt ook wel het Konijneneiland (”Kaninøen”) genoemd en als je op het eiland rondloopt begrijp je meteen waarom. Er leeft namelijk een grote kolonie wilde konijnen op het eiland. De populatie varieert enorm van jaar tot jaar, van een paar honderd tot zelfs zo'n 15.000 konijnen. 

 

Endelave: Eiland van het Jaar aanrader

Leuk om tot slot te weten: Endelave is bekroond tot 'Eiland van het Jaar' 2020/21. In totaal telt Denemarken maar liefst 444 eilanden en om dan gekozen te worden tot 'Eiland van het Jaar'... Dat betekent dat je zeker een mooie reiservaring staat te wachten!

 

Dit vind je misschien ook interessant

Ontdek de omgeving: de Kystlandet regio
Destination Kystlandet
Eilandhopland Denemarken
A stop by the beach cabins on Ærø while cycling the Baltic Sea Cycling Route in Denmark
12 mooie kleine eilandjes
Wandelaars onderaan Hanklit op het Deense eiland Mors
Bornholm: Geniet van het eilandleven
Opal Lake (Opalsøen) with Hammerhus in background, Bornholm
Funen: Odense & Natuur
Påskestræde, Odense
Accommodaties in Denemarken
A drone view of Henne Mølle Å hotel, a beach hotel on the west coast of Denmark