Verder naar inhoud
Endelave vanuit de lucht

Endelave: Eiland van het Jaar 2020 / 2021

Foto: Kystlandet

Endelave is één van de mooiste eilanden van ons land en ligt ten zuiden van de Horsens Fjord in Oost-Jutland, in de regio Kustland (Kystlandet). Wij begrijpen wel waarom Endelave is uitgeroepen tot het 'Deense eiland van het jaar 2020/21'. Ontdek deze veelzijdige natuurparel zelf.

Endelave

Foto:Traveldudes

Unieke ervaringen voor iedereen

Endelave, het zogenaamde Konijneneiland, biedt een overvloed aan planten, dieren, unieke ervaringen voor iedereen. Er is van alles te doen en beleven op dit charmante eilandje ten zuiden van de Horsens Fjord. Het is namelijk niet op elk eiland dat je op één dag o.a. op een wadplateau kan lopen, een mooie boswandeling kan maken door een trollenbos, een zeehondenkolonie kunt bewonderen én vele wilde konijnen op je pad kunt vinden.

 

Hoe kan ik reizen naar Endelave? 

In het Kattegat, ten zuiden van het veelbezochte Horsens Fjord, ligt Endelave. Dit eiland kun je bereiken met de Endelave-veerboot.

De overtocht duurt een uur en onderweg kun je genieten van het uitzicht op Møllegrunden met zijn vele zeehonden, en met een beetje geluk kun je onderweg zelfs al de mooiste vogels uit de regio spotten.

Endelave

Foto:Kystlandet - Melissa Villumsen

Konijneneiland

Endelave wordt ook wel het Konijneneiland (”Kaninøen”) genoemd en als je op het eiland rondloopt begrijp je meteen waarom. Er leeft namelijk een grote kolonie wilde konijnen op het eiland. De populatie varieert enorm van jaar tot jaar, van een paar honderd tot zelfs zo'n 15.000 konijnen. 

 

Endelave: Eiland van het Jaar 2020/21

Endelave is bekroond tot 'Eiland van het Jaar' 2020/21. In totaal telt Denemarken maar liefst 444 eilanden en om dan gekozen te worden tot 'Eiland van het Jaar'... Dat betekent dat je zeker een prachtige reiservaring staat te wachten. 

 

Endelave

Foto:VisitHorsens

Meer inspiratie voor eilandhoppers

Eilandhopland Denemarken
A stop by the beach cabins on Ærø while cycling the Baltic Sea Cycling Route in Denmark
12 mooie kleine eilandjes
Bornholm: Geniet van het eilandleven
Opal Lake (Opalsøen) with Hammerhus in background, Bornholm
Funen: Odense & Natuur
Ontdek de Kustland regio
Destination Kystlandet
Accommodaties in Denemarken
A drone view of Henne Mølle Å hotel, a beach hotel on the west coast of Denmark

Share your wonders: