Møns Klint in het najaar
Kopenhagen's achtertuin:

Zuid-Seeland, Møn, Lolland en Falster

Dodekalitten

Kleurrijke natuur in de achtertuin van Kopenhagen

Het is ongeveer een uur rijden vanaf Kopenhagen naar  Zuid-Seeland, Møn en Lolland-Falster.  Ervaar de kleurrijke natuur in deze regio. Ontdek de mooie kliffen Møns Klint en Stevns Klint. Bezoek de uitkijktoren in het avonturenpark Camp Adventure of de eilanden Lolland-Falster. 

UNESCO Kliffen: Stevns Klint

Het fantastische Stevns Klint is een 15 kilometer lange kuststrook met kliffen van krijtgesteente, die in 2014 zijn opgenomen op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen.

Spectaculaire witte kliffen

Møns Klint is een uniek natuurfenomeen. De spectaculaire witte kliffen, de bossen en open velden zijn fantastisch mooi en zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Eilanden Lolland-Falster

Met bijna 600 km kustlijn met stranden en havens zijn de Lolland-Falster eilanden met een afwisselend landschap waar van alles te doen is voor jong en oud.

Met Scandlines van Duitsland naar Denemarken

De veerboten van Scandlines brengen je snel van Duitsland naar Denemarken. De overtocht van Puttgarden naar Rødby Havn duurt slechts 45 minuten en ieder half uur vertrekt er een boot richting Denemarken (en Duitsland). De veerboot van Rostock naar Gedser vaart 10 keer per dag en deze overtocht duurt een uur en 45 minuten.

VisitDenmark x Red Bull

Op deze locaties in Zuid-Seeland liet Kriss Kyle, Red Bull atleet, de wildste tricks zien.

Voor het hele gezin

Verblijf in vakantieparadijs Lalandia, ga dino's spotten in een safaripark of ga terug in de tijd in het Middeleeuws Centrum of Geocenter Møns Klint. 

 

LALANDIA© - Vakantieparadijs in Rødby Havn

Het vakantiepark Lalandia© in Rødby (Lolland) biedt activiteiten voor het hele gezin. De hoofdattractie is de Lalandia Aquadome met zijn snelle glijbanen, bubbelbaden en kindvriendelijke zwembaden.

The Medieval Centre

Stap in een tijdmachine en ga 610 jaar terug in de tijd. In het dorpje Sundkøbing kun je ervaren hoe men woonde en leefde in de middeleeuwen.

GeoCenter Møns Klint

In GeoCenter Møns Klint leer je meer over de geschiedenis en de natuur van Denemarken in een fantastische omgeving. (Foto: GeoCenter Mønt Klint)

Voor cultuurliefhebbers: Kastelen, vikingen en organisch eten

Wil je een beetje cultuur snuiven tijdens je vakantie in Zuid-Seeland? In deze regio kun je kastelen bezoeken en ervaren hoe het leven was tijdens de Deense middeleeuwen. En voor als je lekker wilt eten,  kun je op Lolland-Falster genieten van allerlei heerlijke lokale voedingswaren. 

 

Gavnø Castle

Gavnø Castle biedt veel bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld het sprookjesachtige kasteel of maak een wandeling door de historische tuin.

Ga terug naar de tijd van kastelen en vikingen

The Danish Castle Centre is een nationaal onderzoeks- en bezoekerscentrum over kastelen, koningen en de middeleeuwen.

Proef de lekkerste natuurlijke voedingswaren

Een bezoek aan Lolland en Falster biedt een unieke smaakervaring - hier vind je de lekkerste natuurlijke voedingswaren dankzij het gunstige klimaat.

Accommodaties

Vakantieparken

In ieder geval is er alles wat een gezin zich tijdens een vakantie wenst. De meeste vakantieparken in Denemarken liggen op een steenworp afstand van z...

Campings

Of je nu kampeert in een tent, een trekkershut, een camper of een caravan, je merkt altijd dat de kwaliteit op de Deense campings absoluut tot de best...

Vakantiehuis

De meeste vakantiehuizen in Denemarken hebben 4 - 6 bedden, maar er zijn natuurlijk ook grotere huizen te vinden. Deze liggen vooral langs de westkust...

Rondreizen

Denk dan eens aan een rondreis in Denemarken. Op deze manier kun je namelijk Denemarken pas echt ontdekken. Er zijn verschillende reisaanbieders die r...