The white cliffs of Moen
De Oost-Deense eilanden:

Zuid-Seeland, Møn, Lolland en Falster

Kleurrijke natuur in de achtertuin van Kopenhagen

Het is ongeveer een uur rijden vanaf Kopenhagen naar  Zuid-Seeland,Møn en Lolland-Falster.  Ervaar de kleurrijke natuur in deze regio.  Ga eilandhoppen op en rondom de kleine gezellige eilandjes Lolland-Falster of ontdek het indrukwekkende Dodekalitten. Bezoek de mooie kliffen Møns Klint en Stevns Klint of geniet van het uitzicht vanaf de uitkijktoren in Camp Adventure

 

 

Fantastisch uitzicht: 45 meter hoge uitkijktoren

Foto: SydkystDanmark

UNESCO Kliffen: Stevns Klint

Het fantastische Stevns Klint is een 15 kilometer lange kuststrook met kliffen van krijtgesteente, die in 2014 zijn opgenomen op de UNESCO lijst van Werelderfgoederen.

Eilanden Lolland-Falster

Met meer dan 600 km kustlijn met stranden en havens zijn de Lolland-Falster eilanden met een afwisselend landschap waar van alles te doen is voor jong en oud.

Spectaculaire witte kliffen

Møns Klint is een uniek natuurfenomeen. De spectaculaire witte kliffen, de bossen en open velden zijn fantastisch mooi en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. (Foto:  Camp Møns Klint)

Met Scandlines van Duitsland naar Denemarken

De veerboten van Scandlines brengen je snel van Duitsland naar Denemarken. De overtocht van Puttgarden naar Rødby Havn duurt slechts 45 minuten en ieder half uur vertrekt er een boot richting Denemarken (en Duitsland). De veerboot van Rostock naar Gedser vaart 10 keer per dag en deze overtocht duurt een uur en 45 minuten.

Foto: Scanlines

Voor cultuurliefhebbers: Kastelen, vikingen en organisch eten

Wil je een beetje cultuur snuiven tijdens je vakantie op de Oost-Deense eilanden? In deze regio kun je kastelen bezoeken en ervaren hoe het leven was tijdens de Deense middeleeuwen. En voor als je lekker wilt eten,  kun je op Lolland-Falster genieten van allerlei heerlijke lokale voedingswaren. 

 

 

Holmegaard Værk

Nieuw in 2020: Ontdek het fantastische Holmegaard Glaswerk. Hier kun je mooie en exclusieve glaswerkkunst bekijken die gemaakt wordt van de producten die worden geproduceerd door Holmegaard. ( Foto : Emilia Therese )

Gavnø Castle

Gavnø Castle biedt veel bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld het sprookjesachtige kasteel of maak een wandeling door de historische tuin.

Proef de lekkerste natuurlijke voedingswaren

Een bezoek aan Lolland-Falster biedt een unieke smaakervaring - hier vind je de lekkerste natuurlijke voedingswaren dankzij het gunstige klimaat.

Ga terug naar de tijd van kastelen en vikingen

The Danish Castle Centre is een nationaal onderzoeks- en bezoekerscentrum over kastelen, koningen en de middeleeuwen.

Dodekalitten

Je hebt waarschijnlijk nog nooit een monument als dit ervaren. Dit kunststukje bestaat uit grote sculpturen die over de zee uitkijken. Speciaal voor de Dodekalitten gecomponeerde muziek wordt de hele dag afgespeeld en creëert een speciale atmosfeer die je nergens anders kunt vinden.

Historische landhuizen

Maak een trip en ervaar de goed bewaard gebleven historische landhuizen. Zij speelden een grote rol in de geschiedenis en vandaag de dag als onderdeel van het landschap op Lolland-Falser. De meeste landhuizen kunnen van de buitekant worden gezien en een aantal hebben mooie parken.

Voor het hele gezin

Verblijf in het vakantieparadijs Lalandia en bezoek Knuthenborg Safari Park - een grote savannah met meer dan duizend dieren, inclusief giraffen, apen, tijgers en nog veel meer. Ga terug in de tijd naar het jaar 1410 in het Middeleeuws Centrum en ervaar het middeleeuwse leven. Of ga zelfs verder terug in de tijd in het Geocenter Møns Klint, want hier kun je namelijk meer leren over hoe Denemarken is ontstaan. 

 

 

 

Kom dichtbij de wildernis in Knuthenborg Safari Park

Foto: Knuthenborg Safaripark

LALANDIA© - Vakantieparadijs in Rødby Havn

Het vakantiepark Lalandia© in Rødby (Lolland) biedt activiteiten voor het hele gezin. De hoofdattractie is de Lalandia Aquadome met zijn snelle glijbanen, bubbelbaden en kindvriendelijke zwembaden.

The Medieval Centre

Stap in een tijdmachine en ga 610 jaar terug in de tijd. In het dorpje Sundkøbing kun je ervaren hoe men woonde en leefde in de middeleeuwen.

GeoCenter Møns Klint

In GeoCenter Møns Klint leer je meer over de geschiedenis en de natuur van Denemarken in een fantastische omgeving. (Foto: GeoCenter Mønt Klint)

Lolland-Falster op de fiets verkennen

Foto: Natura Aktiv

VisitDenmark x Red Bull

Op deze locaties in Zuid-Seeland liet Kriss Kyle, Red Bull atleet, de wildste tricks zien.

Møns Klint

Foto: Esben Zøllner Olesen/Red Bull Media House

Forest Tower

Foto: Esben Zøllner Olesen/Red Bull Media House

Verblijf in Zuid-Seeland, Møn en Lolland-Falster

Camping op Zuid-Seeland & Møn

Hier vind je de leukste campings in de regio Zuid-Seeland en Møn. Hier worden ook vaak activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Gezellige hotels op Lolland-Falster

Hier vind je verschillende leuke gezellige hotels op Lolland-Falster

B&Bs op Zuid-Seeland en Møn

Verblijf in een fijne B&B op Zuid-Seeland en Møn. Wij hebben de leukste voor je uitgekozen. Foto:  Tage Klee

Vakantiehuis op Falster

Verblijf in de gezellige vakantieplaats Marielyst, dat aan een 10km strand ligt.

Accommodaties

Vakantieparken

Het concept van het vakantiepark is een perfecte combinatie van een hotel en een vakantiehuis.

Rondreizen

Kun je geen keuze maken tussen de verschillende bestemmingen in Denemarken?

Campings in Denemarken

In Denemarken kun je kamperen op campings met uitzicht.

Vakantiehuis

Een gemiddeld vakantiehuis (of sommerhus, zoals de Denen hun vakantiehuis ook wel noemen) beschikt.