Top 12 Vikingen bezienswaardigheden

Foto: Simeon Baker - Copenhagen Media Center

Denemarken kent een rijke Vikingen geschiedenis. Stap op een Vikingen boot, bezoek een Vikingen museum en leer alles over het Viking tijdperk, de Vikingen geschiedenis, Vikingen kleding en oorsprong van de zeevarende Noormannen met de onderstaande top 12 Vikingen bezienswaardigheden. 

Extra tip: Ben je eind juli in Denemarken en wil je graag eens Vikingen ontmoeten, kom dan naar het Moesgaard Viking Moot Festival

Lijst
Kaart
Find your inner Viking sailing a viking ship in Roskilde Fjord
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
01

Hijs de zeilen in het Vikingen Schip Museum

Het verschil tussen de Noormannen en Vikingen? De Vikingen waren de zeevarende Noormannen. Het aan het mooie Roskilde Fjord gelegen Vikingen Schip Museum toont alles over de varende Vikingen en heeft 5 volledig gerestoreerde Vikingen langboten. 

Lees meer
Foto: Bang Clemme Film & Openhouse - Kongernes Jelling
02

Meest belangrijke Vikingen geschiedenis van Denemarken

Jelling is de meest belangrijke historische omgeving in Denemarken. Hier vind je grote Vikingen Ruïne stenen. Ze vertellen het verhaal van Denemarken en het ontstaan van Denemarken als land. 

Lees meer
Get hands-on viking training at Ribe VikingeCenter
Foto: Ribe VikingeCenter
03

Kruip in de huid van de Vikingen

Waar anders dan in de oudste stad van Denemarken kun je het beste in de Vikingen voetsporen treden? Ervaar alles over de geschiedenis én het (dagelijks) leven van de Vikingen in het Ribe Vikingen Centrum.

Lees meer
04

Van oorsprong tot Vikingen kleding

Het Nationale Museum in hartje Kopenhagen is een uitstekend startpunt van je Vikingen reis door Denemarken en mag niet op je Vikingen bezienswaardigheden lijstje ontbreken! Bekijk alles van de (Deense) Vikingen zoals kleding, juwelen, wapens, geld en ruïne stenen.

Lees meer
05

Grootste historische begraafplaats

Lindholm Høje is de grootste historische begraafplaats in Scandinavië die dateert uit de tijd van de Vikingen. Het Viking tijdperk duurde 300 jaar, van ca. 800 tot 1100. Maar liefst 700 graven, gemarkeerd met opvallende stenen ringen en patronen, en een geweldig Vikingen museum vertellen je hier alles over de Vikingen.

Lees meer
Foto: Simeon Baker - Copenhagen Media Center
06

Trelleborg Vikingen fort

Het Vikingen bolwerk van Trelleborg is een indrukwekkend Vikingringfort waar je over de grond loopt waar vroeger de Vikingen zélf liepen. Bewonder oude archeologische vondsten in het bijbehorende museum en ontdek het gereconstrueerde Vikingen Longhouse en gereconstrueerde Vikingen dorp. Ook leuk: vanaf mei en heel het hoogseizoen door worden er verschillende evenementen gehouden, zoals het populaire Vikingen Festival. 

Lees meer
Ladby Viking Museum on Fyn
Foto: VisitKerteminde
07

Bezoek een Vikingen grafheuvel

Ten zuiden van de stad Kerteminde op het Deense vakantie-eiland Funen ligt het Ladby Vikingen Museum. Dit Vikingen museum staat op de plek van een Vikingen grafheuvel en heeft een 20 meter lang Vikingen oorlogsschip waarin een Viking werd begraven samen met zijn kostbaarste dingen.

Lees meer
Fyrkat Viking Museum in Denmark
Foto: VisitMariagerFjord
08

Bezoek een Vikingen huis

De Vikingen koning Harold Blåtand, destijds koning van Denemarken en Noorwegen, bouwde 980 na Christus het indrukwekkende fort Fyrkat in Hobro, in Noord-Jutland, op. Verken het huis en leer meer over hoe de allereerste Vikingen in Denemarken leefden en de Vikingen tradities. 

Lees meer
Foto: © Daniel Villadsen
09

UNESCO Vikingen ringforten

Maar liefst vijf unieke Viking ringforten die je alleen in Denemarken vindt, kun je bezoeken verspreid over Seeland en Jutland. Bij Trelleborg (West-Seeland) vind je één van de grootste ringforten uit het Vikingtijdperk, met bijbehorend museum en unieke tours waardoor je meer over het Vikingverleden te weten komt. De vijf Viking ringforten op een rij:  

Lees meer
10

Maak kennis met de Deense Vikingen

Aan het zuidelijke uiteinde van het Ringkøbing Fjord vind je de haven van Bork Viking. Het bezoekerscentrum vertelt je alles over het leven in dit gebied in het Viking tijdperk. Bekijk ook een gereconstrueerde Vikingen boot en huizen.

Lees meer
11

Beleef het pre-historische Denemarken

Geïnteresseerd in meer dan alleen het Viking tijdperk? Breng dan tijdens je Denemarken reis een bezoek aan het Land van de Legendes (Land of Legends) in Lejre. In dit 106 hectare grote archeologische openluchtmuseum kun je o.a. reconstructies van een dorp met een Vikingen marktplaats en een camping uit het stenen tijdperk verkennen. Een aanrader van de Denen!

Lees meer
Viking Museum in Aarhus
Foto: VisitAarhus
12

De oude Vikingen van Aros

Wist je dat de op één na grootste stad van Denemarken, Aarhus (toen Aros), ongeveer 1200 jaar geleden door de Vikingen werd gesticht? Het is daarmee een van de oudste steden in Denemarken. In het Vikingen Museum vind je antwoorden op al je vragen over Vikingen. Wat zijn Vikingen? Wat is Vikingen kleding? De oorsprong van Vikingen en natuurlijk alles over de Vikingen in Denemarken.

Lees meer