Go under ground at the cisterns in Copenhagen

8 spookachtige spots in Denemarken

Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Ga met ons mee op een tour langs de meest spookachtigste bezienswaardigheden van Denemarken, spookhuizen en de griezeligste attractieparken. Dus houd je van een griezelig avontuur, zet onderstaande tips dan op je spookachtige lijstje. 

Lijst
Kaart
Ribe Cathedral
Foto: VisitRibe

Heksenjacht Museum

De bekendste Deense heks Maren Spliids kwam uit Ribe - en laat dat nu ook precies de stad zijn waar het Heksenjacht museum is.  

Lees meer
Go under ground at the cisterns in Copenhagen
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Ga met ons mee naar de onderwereld: De Cisterne

Gebouwd tussen 1856 en 1859, werden de stortbakken in Frederiksberg ooit gebruikt als waterreservoirs voordat ze decennia lang, vergeten, onder de stad werden gelaten. Ze werden een paar jaar geleden opengesteld voor het publiek en hebben sindsdien gediend als een donkere, natte en koude achtergrond voor buitenzintuiglijke kunstervaringen. 

 

Lees meer
Halloween im Tivoli
Foto: Anders Bøgild - Tivoli Gardens

Halloween Tivoli

Gedurende een paar weken in oktober en november verandert het populaire pretpark Tivoli in Kopenhagen in een waar paradijs voor zombies, geesten en andere monsters - inclusief een spookhuis! Overdag kun je genieten van de herfstversieringen met meer dan 20.000 (!) pompoenen.

 

Lees meer
Samsø labyrinth
Foto: Samsø Erhvervs- og Turistcenter

Hier ga je nooit uitkomen: Samsø Doolhof

Het grootste doolhof ter wereld  kun je vinden op het eiland Samsø. Dit enorme labyrint van griezelige donkere bomen is de hele herfst geopend en heeft veel doodlopende wegen, verwarrende wendingen en manieren om te verdwalen.

 

Lees meer
Medical Museion in Copenhagen
Foto: Medicinsk Museion

Onder je huid: Het medisch museum

Een bezoek aan het Medisch Museum in Kopenhagen is niet voor angsthazen. Je vindt er bewaarde menselijke organen en lichaamsdelen, hele foetussen en medische instrumenten uit de tijd dat pijnloze operaties nog niet eens bestonden. 

Lees meer

Een verlaten attractiepark: Fun Park Fyn

Wij weten niet wat griezeliger is dan een oud verlaten themapark. Fun Park Fyn, in Aarup (Funen) heeft rotte glijbanen en met algen bedekte roeivijvers en is gewoon het voedsel waar duistere verbeelding naar hunkert ...

 

Lees meer

Spooktochten in 'The Land of Everyday Wonder'

Copenhagen Weirdwalks
Kopenhagens bekannte Magstræde bei Nacht
Ghostwalk Ribe
Ribe in South Jutland
Copenhagen Ghost Tours
Ghosttour in Copenhagen
Zombie Run
A girl dressed as a zombie at the zombie run race