Verder naar inhoud

Tivoli in Kopenhagen

Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Tivoli Gardens is meer dan zomaar een pretpark. Het is een historisch juweeltje en een cultureel wonderland in hartje Kopenhagen. Waar de meeste Denen zelf ook minstens één keer per jaar naartoe gaan. 

Het meest bezochte seizoensgebonden themapark ter wereld

Tivoli pretpark (voluit Tivoli Gardens) vermaakt zijn bezoekers al sinds de opening in 1843. Het is het op één na oudste attractiepark ter wereld en 's werelds meest bezochte seizoensgebonden themapark. De veelzijdige mix van achtbanen, attracties, voorstellingen en cultuur maken van het park een echte traktatie voor zowel volwassenen als kinderen.  

Vanaf het moment dat je door de toegangspoort loopt, stap je in een wereld van sprookjes, exotische landen en spannende attracties. Je kunt hier echt voelen dat vele generaties ook talloze dingen gezien en beleefd hebben, zelfs Hans Christian Andersen is in Tivoli geweest. Voor de waaghalzen biedt het park een van 's werelds hoogste kettingcarrousels en een aantal razendsnelle achtbanen. 

Tivoli: Pretpark volop romantiek 

Als de avond valt krijgt het pretpark een hele andere uitstraling. De fantastische ligging van Tivoli Gardens in hartje Kopenhagen en eeuwenlange historie samen met de sfeervolle decoraties - en soms concerten op de achtergrond - nodigen je uit voor een avondje qualitytime. Maak met je partner een romantische wandeling langs de mooi verlichte bomen en paden door het park en geniet van een hapje en drankje in de cafés en restaurants. In voor een wel heel speciale ervaring? Op sommige dagen is het zelfs mogelijk om hier in het huwelijksbootje te treden! Bovendien kun je iedere dag ook 's avonds altijd een ritje maken in de vele Tivoli attracties

Tivoli voor kinderen

Kinderen zijn dol op Tivoli. Het pretpark laat altijd een blijvende indruk achter en brengt ieder moment van de dag nieuwe belevenissen. Daarnaast zijn er concerten en optredens gedurende het hele zomerseizoen en prachtige vuurwerkshows in het weekend die de hemel van Kopenhagen in alle kleuren versieren.

Tivoli by night

Foto:Christoffer Anias Sandager - Tivoli

Kerstmis en Halloween in Tivoli Gardens

Tivoli is tijdens Kerstmis en Halloween op zijn mooist, dan wordt het park thematisch aangekleed en kun je van speciale optredens en vuurwerk genieten. De jaarlijkse Kerstmarkt die hier wordt gehouden, is zelfs één van de beste kerstmarkten in Scandinavië. Overigens niet alleen tijdens Halloween en Kerst is dit pretpark in de hoofdstad van Denemarken een aanrader - ieder seizoen krijgt een eigen thema-look, waardoor het erg leuk is om ieder seizoen (terug) te komen.  

REISTIP: met de Copenhagen Card krijg je gratis toegang tot Tivoli en meer dan 80 andere attracties, én reis je gratis met het openbaar vervoer in heel Kopenhagen en de regio. 

Kaart

Group
Group
In Google Maps openen
Adres

Vesterbrogade 3

1787 Kopenhagen

Coördinaten

Lengte: 12.568445

Breedte: 55.673692

Dit vind je misschien ook interessant

Meer pretparken en activiteiten in en rond Kopenhagen
Visit the world's oldest amusement park, Bakken, located just north of Copenhagen
Meer pretparken en activiteiten in Denemarken
The Experimentarium is a popular attraction for kids and the young at hearts
Kopenhagen: de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa
Boating in Christianshavn, Copenhagen, in the summer
Uitstapjes vanuit Kopenhagen maken? Ontdek de regio!
To jenter leker på stranden ved Møns Klint, Sydsjælland, Danmark

Share your wonders: