10x naar de dierentuin in Denemarken

Foto: Knuthenborg Safaripark

De mooiste dierentuin van Denmarken? Ga op safari in Knuthenborg, wandel door de jungle in Randers Regnskov of doe unieke ervaringen op in Kopenhagen Zoo, de dierentuin in Kopenhagen. Op dit lijstje vind je de 10 best bezochte dierentuinen in Denemarken, want wij konden niet kiezen...

Lijst
Kaart
Restaurant mit Aussicht zum Pandagehege im Zoo Kopenhagen
Foto: Morten Svane - Copenhagen Media Center
01

Kopenhagen: Copenhagen Zoo

Kopenhagen Zoo, of Copenhagen Zoo, de dierentuin in Kopenhagen, telt meer dan 4.000 verschillende dieren en op één dag kun je werelds reizen tussen alle verschillende continenten. Bijzonder: als enige plek ter wereld kun je hier in de veelgeprezen Bistro panpan eten in een unieke setting met uitzicht op het pandaverblijf. Bekijk ook het dagelijkse Zoo-programma, waarop vele activiteiten staan die leuk zijn voor de kinderen - en jezelf!

Lees meer
02

Odense Zoo: Dierentuin op Funen

In alle veelbezochte bestemmingen van Denemarken kun je naar de dierentuin. Zo is Odense Zoo dé dierentuin op Funen, rijk aan diersoorten en speelplaatsen voor de allerkleinsten. De dierentuin in Odense neemt deel aan fokprogramma's om bedreigde diersoorten te helpen voortplanten en ieder jaar doneert Odense Zoo geld aan natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld. De ondersteunde projecten zijn een rode draad naar de dieren en verhalen hier in de dierentuin. Dichtbij de lemuren of giraffen komen? Tijdens de voedermomenten kan het!

Monkey at Knuthenborg Safaripark, Lolland
Foto: Sophia Bergholm
03

Knuthenborg: Grootste safaripark

In Zuid-Seeland vind je Knuthenborg Safaripark - het grootste safaripark in Noord-Europa met meer dan 1000 vrij rondlopende dieren van over de hele wereld. Neem ook een kijkje in het bos met levensgrote dino's. Tip: maak je bezoek aan deze dierentuin van Denemarken nog specialer. Je kunt hier namelijk heel bijzonder overnachten: met uitzicht op de savanne (Camp Ruaha, Camp Masai Mara, Camp Samburu) of uitkijkend - door een plafondhoge glaswand - op actieve nachtdieren zoals de tijgers (Camp Zov Tigra) en wolven (Camp Wood Buffalo).

Lees meer
04

Aalborg Zoo: Dierentuin met de meest populaire dieren

In de Aalborg Zoo, in Noord-Jutland, wonen de meest populaire dieren en dit is de enige dierentuin in Denemarken waar je de Afrikaanse olifant, orang-oetans uit Borneo en de Aziatische leeuw kunt vinden.

Lees meer
05

Randers Regnskov: regenwoud in Denemarken

In Randers Regnskov, in de Aarhus regio in Oost-Jutland, ervaar je de tropen met apen, leguanen en andere spannende dieren. Deze dierentuin met regenwoud biedt verschillende natuur- en dierervaringen, en dat midden in Denemarken. Natuurlijk ontbreken ook een grote waterval en tropische planten niet in deze jungle!

06

AQUA Aquarium & Wildlife Zoo: een natuurlijke omgeving

In Silkeborg, eveneens in de Aarhus regio in Oost-Jutland, is ook het AQUA Akvarium & Dyrepark een aanrader. Hier lopen en zwemmen allerlei inheemse dieren van Denemarken rond in hun natuurlijke omgeving en kun je het grootste verswater aquarium van Noord-Europa bewonderen. 

Lees meer
07

Guldborgsund Zoo & Botanische Tuin: voor de hele familie

In de Guldborgsund Zoo & Botanische Tuin dierentuin van Lolland-Falster (Zuid-Seeland) vind je verschillende mooie plekjes middenin een natuurlijke omgeving met planten en dieren. Er worden hier voor de hele familie allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Lees meer
Gepard in Ree Park Safari, Denmark
Foto: Ree Park Safari
08

Safaripark: Ree Park Safari

Ree Park Safari in Oost-Jutland nodigt je uit voor een reis door 4 werelddelen. Zie hoe de enige cheeta's in Denemarken met 70 km/u voor hun lunch jagen, hoe de energieke lemuren rondspringen en hoe de otters zich verzamelen rond hun eten. De gids vertelt je over de dieren en misschien wil je zelf ook wel wat vragen? Bezoek ook de prachtige apen op hun eigen eilanden. Je ontmoet nieuwsgierige lemuren, brutale doodshoofdaapjes en vele andere apensoorten.

Lees meer
09

Jyllands Park Zoo: Leuk, ook voor de allerkleinsten

Jyllands Park Zoo is een van de bezienswaardigheden in Midden-Jutland. Deze dierentuin is uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. De meeste dieren kun je namelijk aaien of aanraken. In het dierenpark vind je tevens een speeltuin en plekken waar je gezellig kunt picknicken.

Lees meer
Ga je naar LEGOLAND® Billund Resort? Bezoek ook het bijbehorende Givskud Zoo
Foto: Jesper Grønnemark
10

Givskud Zoo: op safari in Jutland

Ga met de hele familie op safari in Givskud Zoo, onderdeel van LEGOLAND® Billund Resort. Rijd met een bus of je eigen auto door deze dierentuin in Billund en kom heel dichtbij verschillende dieren zoals giraffen, leeuwen en tijgers. Of voer de kamelen, als je durft!

Lees meer
Herten in Dyrehaven, Klampenborg
Foto: Kim Wyon
11

Alle dierenavonturen

In totaal zijn er bijna zestig verschillende activiteiten in Denemarken waarmee je je even in de dierenwereld kunt begeven. Lees alle omschrijvingen voor de details die het unieker maken dan je had gedacht, of kijk direct op de kaart waar welke activiteiten zijn. Van roofvogelshows en hele mooie aquariums tot natuurgebieden met wilde herten. Wie van vogels houdt, kan in de vogeldierentuin Danmarks Fugle Zoo terecht. Er zijn wel 800 soorten te vinden!

Nog meer inspiratie

Het grootste zee aquarium van Noord-Europa: Den Blå Planet (Kopenhagen)
Dyk ner under ytan på Den Blå Planet
Slapen tussen de haaien: Kattegatcentret (Oost-Jutland)
A family enjoying the Kattegat Centre aquarium
11 superleuke attracties voor vakanties met kinderen
Lek högt upp i trädtopparna på WOW PARK som hör till LEGOLAND Billund Resort
Kopenhagen met kinderen
Summer at Tivoli in Copenhagen, Denmark
Denemarken, dé vakantiebestemmingen met kids
Familie in Zuid-Jutland
LEGOLAND® Denemarken: de beste tips
LEGO® House