Verder naar inhoud

9 bezienswaardigheden op Seeland

Foto: Frame & Work

Beklim de hoogste krijtrots van Denemarken, bezoek een kasteel of ga lekker shoppen in de hoofdstad. Op Seeland, het grootste eiland van Denemarken, is van alles te doen en ontdekken. Deze 9 bezienswaardigheden op Seeland wil je niet missen!

Lijst
Kaart
The white cliffs of Møn are located south of Copenhagen
Foto: Sascha Bendix
01

Møns Klint

Beklim de top van de hoogste krijtrots van Denemarken, Møns Klint. Tijdens een frisse wandeling in de omgeving kun je bijzondere planten bewonderen en fossielen vinden op het strand.

Lees meer
UNESCO World Heritage Roskilde Cathedral in Denmark
Foto: VisitRoskilde
02

Roskilde Kathedraal

De Roskilde Kathedraal (Roskilde Domkirke) staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze unieke en mooie kathedraal staat in het centrum van Roskilde. In de kerk zijn 40 koningen en koninginnen van Denemarken begraven wat de kerk heel bijzonder maakt - ook voor de Denen zelf. Kinderen kunnen een treasure hunt doen in de kerk.

Lees meer
Der Waldturm bei Camp Adventure in Südseeland an der Dänischen Ostsee
Foto: Frame & Work - SydkystDanmark
03

Hoogtepunt

De 45 meter hoge Forest Tower (Skovtårnet) staat op Time Magazine's lijst van "World's 100 Greatest Places of 2019", waarop plaatsen in de wereld worden opgenomen die het meest waard zijn om te bezoeken, of die op zich al een reis waard zijn. Geniet van het hoogtepunt van de top en ontdek ook de glamping, street food markt en het Klatrepark, waarin je je actief tussen de boomtoppen kunt vermaken.

Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
04

Vikingschip museum

Het Vikingschip museum in Roskilde geeft je inzicht in de wereld van de de Vikingen en hun tijdperk. In het museum kun je o.a. 5 orginele Vikingschepen uit de 11e eeuw vinden.

Foto: Simeon Baker - Copenhagen Media Center
05

De Vikingen van Trelleborg

Trelleborg is een goed bewaard gebleven Vikingvesting en is leuk om te bezoeken met het hele gezin. Je krijgt hier een goed idee over hoe het was om in de vesting te leven meer dan duizend jaar geleden.

Lees meer
06

Paleis Fredensborg

Dit mooie paleis wordt vaak gebruikt door de koninklijke familie voor belangrijke evenementen, zoals bruiloften en verjaardagen. De Deense koningin ontvangt hier ook allerlei leiders van over de hele wereld. De paleistuin is één van de grootste historische tuinen van Denemarken en is het hele jaar rond gratis te bezoeken. 

Lees meer
Person looking at stone sculptures Dodekalitten during sunset on Lolland-Falster, Denmark
Foto: © Thomas Kadziola. Photo: Sophia Bergholm
07

Dodekalitten

Bezoek het 'Paaseiland' van Denemarken, Dodekalitten. Oke, misschien is de historie heel anders en zijn deze imposante beelden veel recenter gemaakt, indrukwekkend blijven deze ca. 9 meter hoge reuzen evengoed! Terwijl je tussen de beelden door kunt lopen kun je opgaan in de muziek die speciaal voor deze installatiekunst is gecomponeerd. Ook het uitzicht op zee vanaf hier maakt het geheel een plaatje! 

People hanging out in front of Kronborg Castle in Helsingør
Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland
08

Kronborg

Het kasteel Kronborg is wereldwijd bekend als het kasteel van Hamlet en Shakespeare en is één van de mooiste kastelen in Noord-Europa uit de Renaissance. Kronborg werd in 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet en heeft ongeveer 250.000 bezoekers per jaar.

Lees meer
09

Frederiksborg

Kasteel Frederiksborg is gelegen in Hillerød, ten noorden van Kopenhagen. Het kasteel is gebouwd in de Nederlandse renaissancestijl in het begin van de 17e eeuw door koning Christiaan IV. De schitterende tuin die bij het kasteel ligt is een lust voor het oog.

Lees meer

Ontdek de regio's op Seeland:

Zuid-Seeland: bijzonder Lolland en Falster
Het beste strand van Denemarken? Deze regio heeft het!
Zuid-Seeland: Møn en omgeving
Vakantie Denemarken? Ontdek Møns Klint en deze andere natuurparels
West-Seeland: de highlights
Actieve Denemarken vakantie? Dit kun je doen in West-Seeland →
Seeland must visit - De hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen
Nyhavn designguide
Fjordland: het land van Vikingen legenden
Find your inner Viking sailing a viking ship in Roskilde Fjord
Noord-Seeland: de Deense Rivièra
Tisvilde Beach in North Zealand

Share your wonders: