Verder naar inhoud
Family walking in Old Town Odense

10 gezellige stadjes op Funen (deze wil je bezoeken)

Foto: VisitOdense

Van pittoreske havenstadjes langs de kust tot de historische stad Odense. Maak een mooie tocht over Funen en bezoek de leukste stadjes op dit afwisselende eiland.

Lijst
Kaart
01

Odense: Geboorteplaats van dé beste sprookjesverteller

Odense is de belangrijkste stad van Funen en bovendien de op twee na grootste stad van Denemarken. Bezoek het geboortehuis en het museum van de sprookjesschrijver. Odense ligt aan een klein riviertje en een fjord en heeft meer troeven, zoals cultuurerfgoed, bijzondere architectuur, musea, hippe restaurants en kilometers fietspaden. Bekijk hier de verschillende attracties

Lees meer
Kerteminde North Beach on island Funen, Denmark
Foto: VisitKerteminde
02

Kerteminde: Kunst en strand

Charmant kuststadje Kerteminde ligt aan de noordkant van Funen en staat bekend als vakantie paradijs. In de stad van de Vikingen vind je de mooiste natuur en cultuur. Ga voor interessante geschiedenis naar het Vikingmuseum Ladby of het Johannes Larsen Museum. Meer geïnteresseerd in het oceaanleven? Breng dan een bezoekje aan het Fjord & Bælt centre. Verder is het heerlijk vertoeven op het strand, en breng zeker een bezoekje aan natuurgebied Fyns Hoved (het hoofd van Funen).

 

 

 

Lees meer
Nyborg Castle on Fyn
Foto: Nicolai Godvin - Østfyns Museer
03

Nyborg: Op kastelenjacht

Het oude veerstadje Nyborg (oorspronkelijk de eerste hoofdstad van Denemarken) aan de oostkust van Funen is een gezellig stadje, aan de voet van de Grote Belt Brug. Het koninklijke kasteel in het historische centrum mag je niet missen. Tip: download de app met podwalks, wandelend ontdek je alle geheime verhalen van dit magische stadje. Een bezoekje waard zijn ook zeker de Nyborg Destilleri (brouwerij) en historisch pand Borgemestergården

Lees meer
Luftaufnahme der Stadt Svenborg im Süden von Fünen, Dänemark
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
04

Svendborg

Svendborg is de hoofdstad van de Zuid-Funense archipel. Breng een bezoekje aan natuurhistorisch museum Naturama en het mooie Broholm Slot, of lekker klimmen in het Gorilla Park. Behoefte aan wat mindfullness? Luister dan naar deze bijzondere podcast gedurende een 6km wandelroute, over 6 historische bewoners van Svendborg. Liefhebber van muziek? In Svendborg zijn 700 (!) concerten per jaar. 

Lees meer
Faaborg Harbour Bath
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
05

Faaborg: Prachtig gelegen aan de zee

Faaborg (Fåborg) is net als Svendborg prachtig gelegen aan de zee. Met de Svanninge heuvels in de voortuin en de Zuid-Funense archipel in de achtertuin is de ligging van Fåborg magisch. Maak een wandeling door het schilderachtige oude centrum en bezoek het Faaborg Museum, waar je een grote collectie van de Fynboerne schilders kunt bewonderen. Tip: Breng een bezoek aan het Øhavs museum en ervaar hoe de mens ten alle tijden door de natuur is beïnvloed.

Lees meer
06

Marstal en Ærøskøbing: Bezoek het eiland Ærø

Breng een bezoek aan het eiland Ærø waar je een echte maritieme sfeer kan ervaren dankzij de oude havendorpjes Marstal en Ærøskøbing. Ærøskøbing wordt beschouwd als de parel onder de eilandstadjes, met oude geplaveide straatjes en pittorekse huisjes met kleurrijk beschilderde deuren.

Lees meer
07

Bogense: een idyllisch havenstadje

Bogense is een prachtig stadje aan de westkust van Funen. Neem een verfrissende duik in het zeewater bij het strandbad, en ga langs de markt voor verse erwten. De jachthaven van Bogense is een absolute must-see, met tal van indrukwekkende schepen en de oude haven met zijn gezellige sfeer, oude vissershutten, leuke cafés en interessante winkels die je niet wilt missen. Oh en wist je dat je in Bogense een Manneken Pis kunt vinden? 

 

 

Lees meer
Clay Museum in Middelfart, Fyn
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
08

Middelfart: omringd door prachtige natuur

Middelfart is een prachtig stadje dat het eiland Fyn verbindt met het schiereiland Jutland via een brug. Het stadje staat bekend om attracties zoals Bridgewalking, walvissafari, CLAY (het grootste Scandinavische museum op het gebied van keramiek) en enkele van de meest schilderachtige natuurgebieden van Denemarken.

Lees meer
09

Assens: een charmant marktstadje aan het water

Een sfeervol stadje met een rijk historisch en cultureel erfgoed. Het centrum van het oude marktstadje is opvallend goed bewaard gebleven. Hier vind je geplaveide straatjes en kleurrijke vakwerkhuizen. Het stadje heeft een gezellige haven en je kunt heerlijk ontspannen op de nabijgelegen stranden.

Lees meer
Rudkøbing on Fyn
Foto: Kasper Orthmann Andersen
10

Rudkøbing: op het prachtige eiland Langeland

Rudkøbing is een verborgen parel op het eiland Langeland die nog niet is ontdekt door de grote massa, waardoor het een rustige en authentieke bestemming is die je zal betoveren met zijn unieke charme en karakter. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een fietstocht of wandeling langs de prachtige kustlijn van Langeland, met zijn adembenemende vergezichten en schilderachtige landschappen.

Lees meer

Share your wonders: