Universe in Zuid-Jutland

Universe Science Park

Foto: Universe

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor de hele familie in Zuid-Jutland? Op het eiland Als (net buiten het plaatsje Nordborg) vind je het Universe Science Park, een belevenispark waar plezier maken een wetenschap is.

Inspiratie voor kids

Het Universe Science Park wil kids inspireren en enthousiast maken voor wetenschap, technologie en het ondernemersschap. Het park heeft verschillende spannende attracties om uit te proberen. Zo kun je bijvoorbeeld een auto optillen, een waterraket bouwen, een parcours op een Segway afleggen, de Sky Trail beklimmen of je eigen achtbaan ontwerpen en deze direct via een VR bril uitproberen.

Nieuwste attracties  

In 2021 opende VR Bumper Cars, een Virtual Reality wereld vol botsauto's. Ervaar hoe je virtueel in zo'n botsautootje rijdt en geef daarmee een nieuwe dimensie aan deze nostalgische kermisattractie.

Altijd al eens een brandweerman willen zijn en een brand van dichtbij meemaken? In de nieuwe Fire Zone leer je alles over brandveiligheid en het ontstaan van brand. Je zintuigen worden op allerlei manieren geprikkeld, terwijl je door drie verschillende zones wandelt. Na deze ervaring weet je wat je moet doen in geval van brand. 

Fire Zone Universe Science Park

Foto:Universe Science Park

Dichtbij Universe Science Park verblijven

Het Universe Science Park bevindt zich op het eiland Als in Zuid-Jutland en heeft in samenwerking met VisitSønderjylland verschillende verblijfpakketten samengesteld. Hierin zijn onder andere vakantiehuizen en campings opgenomen.

Laat mij de verblijfpakketten zien

Wat zou je nu kunnen lezen?

Alles over Zuid-Jutland
Windkarts in Zuid-Jutland
Toeristenorganisatie VisitSønderjylland
Aerial view of Dybbøl Banke near Sønderborg in Denmark
Top 10 natuurervaringen in Zuid-Jutland
A woman walking her dog on the banks in the Wadden Sea National Park.
Top 10 Historische attracties in Zuid-Jutland
Historiecenter Dybbøl Banke Battlefield Centre, South Jutland