The Sommerdahl Murders bij Kronborg in Helsingør

5 locaties uit 'The Sommerdahl Murders' (Ontdek Helsingør!)

Foto: Mike Kollöffel/TV2

Ben je ook fan van de hitserie 'The Sommerdahl Murders' die bij de NPO te zien is? De serie is opgenomen in Helsingør in Noord-Seeland. Ontdek deze vijf locaties tijdens je bezoek aan Denemarken. Een uitstapje vanuit Kopenhagen naar de filmlocaties, is zo gemaakt!

The Sommerdahl Murders: Waar gaat het eigelijk over? 

In het Noord-Seelandse Helsingør lost de recherche allerlei moordzaken op. Dan Sommerdahl is de leider van het rechercheteam. Hij werkt samen met zijn vrouw Marianne, die op het technisch laboratorium werkt, en met zijn collega Flemming Top. Dan gaat helemaal op in zijn werk en in de serie volg je de gevolgen hiervan.  

Hoofdrolspelers The Sommerdahl Murders

Foto:Mike Kollöffel/TV2

De stad uit de serie: Helsingør

Helsingør zit vol met geschiedenis, bezienswaardigheden en authenticiteit. Een bruisende en moderne culturele stad met diepe wortels in de geschiedenis. De stad ligt ten noorden van Kopenhagen in de regio Noord-Seeland. Met de auto ben je er in 45 minuten vanaf de hoofdstad en met de trein ben je er net onder een uurtje. Ideaal voor een dagtripje dus! Je kunt het natuurlijk ook andersom doen en in Helsingør verblijven en dagjes naar Kopenhagen doen. Hieronder vind je de 5 locaties uit 'The Sommerdahl Murders' die je zelf kunt gaan ontdekken wanneer jij Helsingør bezoekt. 

View of Helsingør from Kronborg Castle

Foto:Jens Herrndorff

1. Kronborg Slot

Zet Hamlet's kasteel, Kronborg Slot, sowieso op je lijstje van Denemarken bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar dingen om te doen in de buurt van Kopenhagen of meer tijd hebt om te verkennen, dit - dankzij Shakespeare - beroemdste kasteel van Denemarken is zeker een bezoek waard.

Hamlet's castle, Kronborg, in Helsingør

Foto:Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

2. Het oude centrum van Helsingør

In het oude centrum van Helsingør ('Elsinore' op zijn Engels) kun je goed shoppen, lekker eten en drinken. Tevens kun je een heerlijke wandeling maken over de promonade of door de historische straatjes rondstruinen. 

Foto:Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

3. De Foodmarkt

Streetfood in een rustieke, maritieme omgeving - De streetfood markt (Værftets Madmarked) op de scheepswerf in Helsingør is door de nautische sfeer al een pareltje om te bezoeken. Geniet hier tussen de locals van de lekkerste gerechten uit alle uithoeken van de wereld.

Dan uit The Sommerdahl Murders

Foto:Mike Kollöffel/TV2

4. Strand & Haven

Maak een wandeling over of langs het strand van Helsingør (bonustip: dit zijn de mooiste stranden in en rondom Helsingør). Eet een lekker ijsje en vang krabben in de haven van Helsingør. Of ga te water voor een dolfijnen safari (marsvinesafari) in de Øresund. Eigenlijk smokkelen we hier een beetje. De marsvin is officeel een van de kleinste walvissoorten, maar omdat hij in zijn uiterlijk meer lijkt op de dolfijn, geven we je vast een idee hoe je naar het water moet turen. 

Sommerdahl Murders: Haven in Helsingør

Foto:Mike Kollöffel/TV2

5. M/S Maritime Museum of Denmark

Ervaar de bekroonde architectuur en sensuele tentoonstellingen. Het M/S Maritiem Museum van Denemarken is ontworpen door de wereldberoemde BIG architecten groep - Bjarke Ingels Group. Het fantastisch vormgegeven maritieme museum is gelegen in al net zo mooie omgeving bij Kulturhavn Kronborg.

M/S Museet for Søfart Helsingør

Foto:VisitCopenhagen

Inspiratie nabij Helsingør

Kopenhagen
The city rooves of Copenhagen
Noord-Seeland
Tisvildeleje strandhutten, vakantie aan zee, Denemarken
West-Seeland
Overzicht van het Drøsselbjerg Strand
Zuid-Seeland
The white cliffs of Møn are located south of Copenhagen