Ouwe Jongens
Ernst, Ron en Marco op het strand

Ouwe Jongens Smørrebrød

Foto:VisitDenmark&Bureauvijftig

Ernst Daniël Smid, Ron Brandsteder en Marco Bakker stappen in het TV-programma Ouwe Jongens Smørrebrød op de (elektrische) motor voor een roadtrip door Denemarken. Het resultaat: een reality reisprogramma vol sterke verhalen, openhartige gesprekken, prachtige landschappen en vooral ook veel humor. Ouwe Jongens Smorrebrod gemist? Kijk hier de afleveringen terug:

 • Aflevering 1 Ouwe Jongens Smørrebrød in Denemarken 
  Na de start van de Denemarken reis in Zuid-Seeland heeft Ernst Daniël een emotionele ontmoeting met een oude bekende, proeven de mannen het originele smørrebrød en proberen ze de sterrenhemel te bewonderen op één van de donkerste plekken ter wereld: Møns Klint.
   
 • Aflevering 2 Ouwe Jongens Smørrebrød in Denemarken 
  De indrukwekkende Møns Klint kliffen worden bezocht, traditionele Deense taart wordt geproefd de mannen gaan op pad met een draisine.
   
 • Aflevering 3 Ouwe Jongens Smørrebrød in Denemarken
  Motorrijden in Denemarken? Je telt pas mee als je net als de Ouwe Jongens een hot dog eet bij Annie's Kiosk. Marco slaat een balletje golf en Ron en Ernst Daniël ontspannen in een wellness resort. Er wordt gesmuld van Nordic Cooking op het strand.
   
 • Aflevering 4 Ouwe Jongens Smørrebrød in Denemarken 
  Wie wint wedstrijdje blokarten op het prachtige Sønderstrand van Waddeneiland Rømø? In Ribe VikingeCenter wordt ervaren hoe de Vikingen leefden en in Ribe zelf wordt de toekomst van Ron, Ernst en Marco voorspeld met runenstenen. 
   
 • Aflevering 5 Ouwe Jongens Smørrebrød in Denemarken 
  Back to basic: het is tijd voor... kamperen! Er wordt een Deense whiskey distilleerderij bezocht en Ron kruipt weer in zijn rol van quizmaster met een spelletje Wie Ben Ik?
   
 • Aflevering 6 Ouwe Jongens Smørrebrød in Denemarken
  Waar de reis door Denemarken begon in het zuiden, leidt de motorreis nu door het noorden. In dit deel van Jutland wordt in het Limfjord naar verse mosselen en oesters gezocht. En de mannen gaan zeevissen.
   
 • Aflevering 7 Ouwe Jongens Smørrebrød in Denemarken
  De eindbestemming Skagen, het meest noordelijke puntje van Denemarken, is aan de beurt. De vuurtoren van Rubjerg Knude wordt bezocht en de mannen worden uitgedaagd een kunstwerk te maken in dit deel van Denemarken dat al eeuwenlang kunstenaars aantrekt vanwege het extreem heldere licht. De reis wordt afgesloten met een diner thuis bij de beste kok uit de regio.

Ontdek de 'Ouwe Jongens Smørrebrød' regio's zelf

Dit vind je misschien ook interessant

Ontdek alle bestemmingen in Denemarken
Bulbjerg, natuur Denemarken, vakantie in Jutland
Highlights om zelf te bezoeken in Denemarken
De Kamelhovederne klif op het eiland Bornholm in Denemarken