Fietsen op het Noordkustpad

Noord-Seeland: 3 musea op 1 fietsroute

Foto: Sarah Green

Cultuurgenieters en actievelingen, deze route is iets voor jullie. Ten noorden van Kopenhagen ligt Noord-Seeland en heeft een mooie natuur, inspirerende cultuur en is heerlijk om in te fietsen. Deze nieuwe route komt langs 3 musea en gaat dwars door de mooie natuur van deze regio.

3 musea, 1 fietsroute

Cultuurgenieters en actievelingen, deze route is voor jullie. Ten noorden van Kopenhagen, in Noord-Seeland, is een nieuwe fietsroute samengesteld die je langs 3 musea voert en dwars door de mooie natuur van deze regio loopt. Spring op de fiets, ontdek de Noordseelandse natuur en bezoek 3 musea langs 1 fietsroute. De route is in totaal 27 km. Je kunt de drie musea Munkeruphus, Rudolph Tegners Museum en Esrum Kloster dus prima in één dag ontdekken.

Ik wil de route graag zien

 

A person enjoying a sunrise on pier at Esrum Lake in North Zealand

Foto:Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

Museum 1: Munkeruphus 

De route begint in Gilleleje, een gezellig havendorpje waar het het hele jaar door levendig is. Na een stukje te hebben gefietst langs het water met de mooie vuurtoren Nakkehoved Fyr kom je aan bij het eerste museum: Munkeruphus. Dit museum heeft verschillende tentoonstellingen met ook een café waar je even bij kan komen van het eerste gedeelte van de fietsroute.

Ik wil meer info over Munkeruphus

 Munkeruphus

Foto:Tine Uffelmann

Museum 2: Rudolph Tegners Museum

Het Rudolph Tegners Museum ligt midden in het natuurgebied Rusland en is een museum met allerlei sculpturen verspreid over het landgoed. Als je tijd hebt, zou je ook een kleine wandeling kunnen maken over dit landgoed dat naast het museum ligt.

Ik wil meer weten over het Rudolph Tegners Museum

Rudolph Tegners Museum und Statuenpark in Nordseeland an der Dänischen Ostsee

Foto:Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Museum 3: Esrum Kloster

Het Esrum Kloster ligt vlakbij het Esrum Meer en is het derde museum op de route. Dit klooster heeft naast een vaste tentoonstelling ook wisselende tentoonstellingen die het hele jaar door bewonderd kunnen worden. Het klooster ligt op een unieke locatie vlakbij het Nationale Koninklijke Park Noord-Seeland, dus als je de tijd hebt, is het een goed idee om hier even naar toe te gaan.

Ik wil meer weten over Esrum Kloster

Esrum Kloster og Moellegaard

Foto:Niclas Jessen

De route leidt je na het laatste museum door een bos terug richting Gilleleje. Als je de route over bijvoorbeeld meerdere dagen wilt spreiden, kun je ook allerlei andere activiteiten ontdekken die de omgeving rijk is.

Ik wil meer weten over deze route

 

 

Wat kun je nu lezen?

Alles over Noord-Seeland
Vejby Strand
Andere bestemmingen in Denemarken
Alles over fietsen in Denemarken
Fanø South Jutland
10 redenen waarom je wilt fietsen in Denemarken
Biking North Jutland