Cyclist looking at the sea on North Sealand, Denmark

De Isefjord fietsronde

Foto: Daniel Villadsen for VisitNordsjælland

Laat de kilometers vanzelf gaan terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het Isefjord, charmante dorpjes, mooie bezienswaardigheden en de omringende natuur, wisselend tussen glooiende heuvels, bos en strand.

1 Fietsroute, 3 regio's & 4 veerboten

Met de Isefjord fietsroute ontdek je 3 mooie regio's in Seeland en fiets je in ca. 130 km rondom het Isefjord, beginnend en eindigend in de stad Holbæk. Tijdens de route passeer je verschillende haventjes waar de veerboten op je wachten om je over te zetten naar de andere kant van het fjord. De fietsroute is gemakkelijk te volgen met wegwijsbordjes en maakt deel uit van de langere Fjordstien route, die als grootste verschil ook langs Roskilde en het Roskilde Fjord gaat. Dit zijn de 3 regio's rond het Isefjord:

Kaartje voor de '4 ferry's' graag!

De fietsroute rond de Isefjord wordt verbonden door vier veerboten. Het is het makkelijkst om kaartjes te kopen op de eerste veerboot van de reis - vraag gewoon naar kaartjes voor "de 4 veerboten". Je betaalt altijd voor één kaartje per persoon en één kaartje per fiets. Eén kaartje voor "de 4 veerboten" geeft je één reis op elk van de veerboten, in de door jou gekozen volgorde. Het is niet nodig om alle vier de veerbootreizen op één dag te maken.

De vier veerboten in de fietsroute:

Wil je een gevoel krijgen voor de bezienswaardigheden en activiteiten onderweg? In deze Deense brochure vind je ook een Engelse omschrijving met inspiratie voor waar en hoe je tocht te starten. 

Bikes on a ferry

Bekijk de Isejord fietsroute →

Foto: Freya McOmish, Scandinavia Standard

Holbæk, de stad waar de Isefjord fietsroute begint en eindigt, bereik je met de trein in slechts 40 minuutjes vanaf het Centraal Station in Kopenhagen of in een uurtje met de auto. Het is dus perfect te combineren de bruisende hoofdstad van Denemarken!

Highlights in de omgeving

Klik op de onderstaande bezienswaardigheden en laat de voorpret beginnen 

Accommodatietips

Dit vind je misschien ook interessant

Wil je graag je fietsroute verlengen? Pak dan de Holbæk - Orø veerboot naar het eilandje in het Isefjord: Orø. Overnachten op het eiland, of ter plekke fietsen huren, kan ook.

Orø: eiland in het Isefjord
Paar auf Fahrradtour in Nordjütland in Dänemark
Activiteiten in en rondom Holbæk
Bike at the coast of Nordsjælland
Overnachten nabij Holbæk
Breakfast in bed at the hotel Skt. Petri in Copenhagen
Fietsen in Denemarken
People walking on beach with their bikes on Djursland, East Jutland
Kopenhagen: De gezelligste hoofdstad van Noord-Europa
Copenhagen canal sailing
9 Bezienswaardigheden op Seeland
A man walks up Camp Adventure, a forest tower in Denmark.