Verder naar inhoud
Bulbjerg, natuur Denemarken, vakantie in Jutland
Vejby Strand

Denemarken natuur highlights

Foto:Nicolas Jægergaard&Sarah Green

De mooiste natuur in Denemarken

Van brede verlaten stranden aan de eindeloze kustlijnen van Denemarken tot uitgestrekte bossen waar je (meerdaagse) wandeltochten kunt maken, het merenhoogland (Søhøjlandet) dat zich uitstekend leent voor actieve vakanties en de unieke flora en fauna van de Waddenzee. De bijzondere kliffen - met oeroude fossielen die zomaar aan je voeten kunnen liggen - en het wilde Bornholm, waar je niets van het 'vlakke' Denemarken terugziet en zelfs outdoor kunt klimmen. De natuur in Denemarken is gevarieerd. En biedt zoveel ruimte, dat je het soms niet eens hoeft te delen met andere vakantiegangers. Onze favoriete natuur bezienswaardigheden voor de mooiste natuur in Denemarken op een rij:  

Natuur in Denemarken per regio

Welke bestemming in Denemarken je ook kiest, je bent altijd dichtbij mooie natuur. En kunt er zelfs middenin overnachten in unieke outdoor shelters! De verschillende regio's hebben ieder een eigen charme. Het ruigere, meer exotische vakantie-eiland Bornholm laat de tijd stilstaan, de 96 charmante eilanden met ieder hun eigen charme rondom Funen laten zich graag  ontdekken per water- of fietsavontuur, Jutland kent eindeloze bossen en kustlijnen met unieke stranden en flora en fauna en op Seeland ervaar je onvergetelijke Dark Sky spektakels en wachten de mooiste kliffen van Denemarken terwijl je desgewenst kunt verblijven dichtbij de stad (Kopenhagen).

Ultiem genieten van de natuur in Denemarken

Ben je net als de Denen graag buiten in je vakantie? De mooiste natuur bestemmingen in Denemarken waar je natuurrijke bezienswaardigheden en buiten activiteiten kunt beleven, hebben we voor je op een rij gezet. Waar begin jij je reis?

Deense natuur door de ogen van Denemarkenkenners

Nog meer inspiratie

Alle outdoor bestemmingen
Barn som leker ved Knutenborg Safaripark, Lolland-Falster, Danmark
Vind een droomaccommodatie
The outside of Svinkløv Badehotel, a beachside spa hotel in Denmark

Share your wonders: