Mols Bjerge in Regio Aarhus

6 Nationale Parken: Deense natuur die je wilt ontdekken

Foto: Daniel Villadsen

Maak kennis met de nationale parken van Denemarken die zich verspreiden door het hele land. Geniet van de natuur tijdens een fiets- of wandeltocht, ga vogelspotten of spot de zeehonden aan de kust.

Lijst
Kaart
01

Nationaal Park Thy: Oudste en grootste park

Het oudste en grootste nationale park van Denemarken ligt aan de noordwestkust van Jutland en kent een oppervlakte van meer dan 200km². 

Lees meer
02

Nationaal park Mols Bjerge: Ruig en gevarieerd

Het Nationaal Park Mols Bjerge ligt in Oost-Jutland en beschikt over de meest ruige en gevarieerde landschappen in Denemarken, met veel zeldzame dier-en plantensoorten.

Lees meer
03

Nationaal Park Waddenzee, Jutland:

De Waddenzee in Zuid-Jutland, is een waterrijk nationaal park dat zich uitstrekt naar Duitsland en Nederland. Een aantal delen van dit gebied hebben een plek gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege hun ecologische belang. 

Lees meer
04

Nationaal Park Skjoldungernes Land, Seeland:

Viking grafheuvels, vredige bossen, prachtige fjord landschappen en elegante herenhuizen zijn onderdeel van Denemarken's nieuwste nationale park, Skjoldungernes Land.

Lees meer
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center
05

Nationaal Park Nordsjælland:

Hier vind je enorme bossen waar oude eiken, grote meren, weilanden en zandstranden. Er zijn ook verschillende prehistorische opgravingen in dit op een na grootste nationaal park van Denemarken in Noord-Seeland te bekijken. En tijdens je tocht stuit je mogelijk op een bever of hert. 

Lees meer
Denemarken vlak? Ontdek deze heuvels uit de IJstijd in Rebild
Foto: © Daniil Yelisieiev
06

Rebild Bakker, Jutland:

Ok, tot de officiële nationale parken van Denemarken behoort het (nog) niet, toch mag het park niet aan dit lijstje ontbreken. Een waar wandelparadijs met 50 km aan gemarkeerde wandelpaden voeren je over glooiende heuvels gevormd door de IJstijd langs paarse heide in de nazomer, ontelbare tinten geel, bruin en rood in het najaar en 50 shades of green in de zomer en het voorjaar. Maak je eigen lunch bij een openbare kampvuurplaats (shelters) in het prachtige Rold Skov bos, drink het schone water uit de natuurlijke bronnen en overnacht tussen de boomtoppen. Je laten inspireren door de tv-aflevering van Reisgenøten, met Twan Huys, kan ook.

Lees meer

Plan je reis

SUP at Christiansborg
The Danish Zen
Denemarken vakantie? Ontdek Æbelø en eilandenparadijs Funen
Bestemmingen
Family looking to the sea at Blåvand beach, West Jutland
Denemarken Natuur Bezienswaardigheden
View over the Summerhouses at Tornby beach, Denmark
Accommodaties