Coronavirus informatie voor Denemarken

LAATSTE NIEUWS: De Deense overheid heeft aangekondigd dat zij alle grenzen naar Denemarken vanaf zaterdag 14 maart 2020 zullen sluiten. 

Denemarken sluit zijn grenzen voor buitenlandse bezoekers vanaf zaterdag 14 maart om 12:00.

De Deense regering heeft aangekondigd dat vanaf 14 maart 2020 om 12:00 zijn grenzen zal sluiten, om zo de verspreiding van het coronavirus te beheersen. Deense burgers mogen wel de grens naar Denemarken oversteken, maar (helaas) mogen bezoekers uit andere landen dit niet. 

Deze extreme maatregel zal t/m op zijn minst 13 april 2020 van kracht zijn. Dit is voor iedereen een erg moeiljke tijd. Wij hopen dat iedereen die gepland had om de komende maand Denemarken te bezoeken de hulp en het advies zal krijgen over hoe zij hun reisplannen kunnen veranderen van hun reisbureaus of vliegtuigmaatschappij.  

Volgens de aankondiging van de Deense regering worden mensen die hun familie willen bezoeken ook niet toegelaten, alleen als een familielid kritisch ziek mocht zijn. Wij proberen zo veel mogelijk op de hoogte te blijven en het laatste nieuws kun je hier vinden: https://bit.ly/39N4DpO

Onze dank gaat uit naar iedereen die helpt met het voorkomen van het verspreiden van COVID-19 en hopen op jullie begrip bij deze gemaakte keuze. Wij hopen dat wij onze bezoekers weer z.s.m. kunnen verwelkomen. Pas goed op elkaar! 

Sluitingen in Denemarken als reactie op coronavirus

Als een reactie op het coronavirus heeft de Deense regering verschilende maatregelen genomen, zoals het sluiten van publieke instellingen en moedigt mensen aan om zo veel mogelijk thuis te werken de komende twee weken. Dit betekent dat niet alles 'business as usual' zal zijn in Denemarken. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat kleinere winkels, cafe's en zwembaden gesloten zijn. Tevens zou het kunnen dat publieke plekken, zoals musea, attracties gesloten en concerten afgelast zouden kunnen zijn.  

Hier kun je meer informatie vinden

1. Wij raden aan om de richtlijnen van de Nederlandse autoriteiten Rijksoverheid, het RIVM en de landelijke GGD te volgen als je van plan bent om te gaan reizen.

2. Vragen over en richtlijnen m.b.t. het coronavirus In Denemarken lees je hier. Je kunt ook de site van de politie in Denemarken raadplegen voor informatie (in het Engels) rondom het coronavirus.