VisitDenmark
Tivoli
Tivoli Gardens

Tivoli in Kopenhagen

Tivoli is meer dan zomaar een pretpark. Het is een historisch juweeltje en een cultureel wonderland in het hart van Kopenhagen.

Het meest bezochte seizoensgebonden themapark ter wereld

Tivoli vermaakt zijn bezoekers al sinds de opening in 1843. Het is het op één na oudste attractiepark ter wereld en 's werelds meest bezochte seizoensgebonden themapark. De veelzijdige mix van achtbanen, attracties, voorstellingen en cultuur maken van het park een echte traktatie voor zowel volwassenen als kinderen.  

Vanaf het moment dat je door de poort loopt, stap je in een wereld van sprookjes, exotische landen en spannende attracties. Je kunt hier echt voelen dat vele generaties ook talloze dingen gezien en beleefd hebben, zelfs Hans Christian Andersen is in Tivoli geweest. Voor de waaghalzen biedt het park een van 's werelds hoogste kettingcarrousels en een aantal spannende achtbanen. 

The parade is a popular event at Tivoli

Romantiek in Tivoli

Als de avond valt krijgt Tivoli een hele andere uitstraling. Maak met je partner een romantische wandeling langs de mooi verlichte bomen en paden en geniet van een hapje en drankje in de cafés en restaurants. Bovendien kun je 's avonds ook een ritje maken in de vele attracties. Het is op sommige dagen zelfs mogelijk om in Tivoli in het huwelijksbootje te treden

Tivoli voor kinderen

Kinderen zijn dol op Tivoli. Het park laat altijd een blijvende indruk achter en zit op ieder moment van de dag vol belevenissen. De Tivoli Boys’ Guard zijn erg beroemd in Tivoli. Dit is een kinderorkest (9 - 16 jaar) die bijna hetzelfde uniform dragen als de Koninklijke Wacht en de mooiste liedjes spelen. Daarnaast zijn er concerten en optredens gedurende het hele seizoen en zijn er prachtige vuurwerkshows in het weekend. 

Tivoli by night

Kerstmis en Halloween in Tivoli

Tivoli is tijdens Kerstmis en Halloween op zijn mooist, dan wordt het park thematisch aangekleed en kun je van speciale optredens en vuurwerk genieten. De Kerstmarkt is één van de beste in Scandinavië en zowel Kerstmis als Halloween in Tivoli is een niet te missen belevenissen voor het hele gezin. 

 

Kaart

In Google Maps openen
Adres

Vesterbrogade 3

1787 Kopenhagen

Coördinaten

Lengte: 12.568445

Breedte: 55.673692