Hygge i Aarhus

Dorpen en stadjes

Aarhus, de tweede stad van Denemarken is het bruisende hart van de regio. Pittoreske stadjes aan de mooiste fjorden zijn binnen handbereik en het avontuurlijke LEGOLAND® attractiepark biedt spanning en sensatie voor het hele gezin.

Aarhus

De bruisende stad Aarhus is na Kopenhagen de grootste stad van Denemarken. Geniet van een heerlijk weekendje weg en maak een wandeling door het sfeervolle Quartier Latin en het gebied rond Vadestrædet met gezellige cafés en bars langs de rivier. Aarhus is een stad voor jongeren en ouderen. De stad heeft gemiddeld de jongste bevolking in Denemarken en zo’n 40.000 studenten gaan hier naar de universiteit. Je kunt hier ook goed de sterke geschiedenis van de Vikingen voelen bij een aantal bezienswaardigheden in de stad. Koop een speciale Aarhus kaart en profiteer van extra voordeel tijdens je verblijf. 

Viborg

Viborg is een van de oudste steden van Denemarken en heeft een prachtig middeleeuws centrum dat gebouwd is rond de bijzondere kathedraal. In het centrum van Viborg vind je nog veel straten waar de originele bestrating bewaard is gebleven en een aantal historische huizen zijn nog steeds goed onderhouden. Loop eens binnen bij een café of restaurant dat in een oud pand is gevestigd en geniet van een gezellige avond. 

Share this page