Woman kayaking past coloured houses in Christianshavn

Bezoek Denemarken Thuis

30.4.2020
Author: Tatjana Marck
Foto: Mathias Brandt

Hoewel reizen naar Denemarken momenteel niet mogelijk is, kun je vanaf vandaag het eilandenrijk ervaren vanuit je huis. VisitDenmark lanceert een digitale omgeving waarmee je een stukje Denemarken naar binnen haalt. Deze is beschikbaar in zeven talen en dit kun je verwachten.

Maak een wandeling in Denemarken

Een reeks Google Streetview-rondleidingen langs onze favoriete plekken.

Je bent nu hier

Een verzameling livestreamvideo's uit heel Denemarken, met de momenten waarop de lente zicht voor je neus ontvouwt.

Fietsen door Denemarken vanuit de woonkamer

Stof de hometrainer af en bekijk deze video's van Denemarken terwijl je je binnenshuis op je fiets in het zweet werkt. Het voelt bijna als fietsen in Denemarken – maar zonder de wind en de regen ;)

The Great Outdoors

Een kennismaking met de mooiste natuurlijke hoogtepunten van Denemarken, van oude witte kliffen tot sprookjesachtige bossen en witte zandstranden.

Deense cultuur vanaf je bank

Een dynamische en regelmatig geüpdatete lijst met culturele Deense initiatieven. Denk aan The Louisiana Channel, een videokanaal van het Louisiana Museum of Modern Art. Zij brengen wekelijks nieuwe interviews en verhalen over kunst en cultuur die veel verder gaan dan het museum zelf. Je leert van en over kunstenaars en artiesten van wereldklasse, van Sally Rooney tot David Hockey en Marina Abramović.

Het allerbeste van 'Danish Noir'

Een lijst met tv-series uit het land waar in 2007 het zogenaamde Nordic Noir-genre ontstond met The Killing. Het 'Nordic Noir' is een genre van misdaadseries, waarbij je de politie volgt tijdens het oplossen van bijzondere misdaden die zich in een Scandinavisch land afspelen.

Troosteten of comfortfood

Met de aangeboden recepten maak je zelf Deens gebak of een Deense appeltaart. De meeste ingrediënten komen uit de voorraadkast, dus je hoeft de deur niet uit om lekker aan de slag te gaan.

Denemarken op je oren

Doe je ogen dicht en luister naar Deense muziek van onze playlists of luister een Engelstalige podcast. Ideaal voor wanneer je ogen vermoeid zijn van naar je beeldscherm kijken.

Wat is Hygge?

De kunst om te genieten van de goede dingen in het leven, van fijne mensen om je heen en het creëren van een heerlijke sfeer. Maar ook gezamenlijk eten en drinken. We delen onze ‘hygge’ tips digitaal.

Videokluis

De beste video's van Denemarken, van de Lighthouse Mover tot de extreme Red Bull cycling takeover en onze recente beelden van Kopenhagen.


Alle inhoud is beschikbaar op: https://www.visitdenmark.nl/bezoek-denemarken-thuis