Drone Copenhill, Astrid Maria Rasmussen, Copenhagen Media Center

CopenHill in Kopenhagen verkozen tot 'World Building of the Year'

9.12.2021
Author: Tatjana Marck
Foto: Astrid Maria Rasmussen

Tijdens de slotceremonie van het ‘World Architecture Festival 2021’ werd CopenHill, een energiecentrale en skipiste ineen, benoemd tot 'World Building of the Year'.

De iconische CopenHill, ook wel bekend onder de naam Amager Bakke, opende in 2019 in de Kopenhagense wijk Refshaleøen. Het gebouw omvat een skipiste, een wandelpad, een crossfit-gedeelte, een uitkijkplatform en 's werelds hoogste klimmuur. Het gerenommeerde Deense architectenbureau Bjarke Ingels Group is het brein achter het project. Voor de titel waren bijna 500 projecten in de race. CopenHill behaalde naast de eerste plaats in de categorie 'Production, Energy & Recycling' ook de titel 'World Building of the Year'.

Eerder deze zomer werd door de Directeur-Generaal van UNESCO, Audrey Azoulay, ook al bekend gemaakt dat Kopenhagen in 2023 de titel ‘World Capital of Architecture’ mag voeren. Deze aanbeveling kwam van het General Assembly of the International Union of Architects (UIA). De Deense hoofdstad zal een aantal evenementen organiseren met als thema "Sustainable Futures - Leave No One Behind".


Beeldmateriaal:

Copenhill - Copenhagen Media Center
© Fotograaf Astrid Maria Rasmussen

Relevante websites:

World Architecture Festival:
www.worldarchitecturefestival.com/winners-2021

UNESCO:
en.unesco.org/news/copenhagen-named-unesco-uia-world-capital-architecture-2023