Tour de France Grand Depart 2022 Presentation in Paris October 2021

Deense Grand Départ officieel gepresenteerd tijdens lancering Tour de France 2022 route in Parijs

15.10.2021
Author: Tatjana Marck
Foto: Tour de France 2022

Op donderdag 14 oktober jl. werd in Parijs de officiële Tour de France 2022 route gepresenteerd aan 3.000 genodigden en de wereldpers. Aandacht ging uit naar de Deense Grand Départ, waarbij Z.K.H. Kroonprins Frederik van Denemarken sprak over de Denen en hun passie voor fietsen.

Partners van de Deense Grand Départ toonden aan de hand van een video Denemarken als natie op twee wielen.

De burgemeesters van de vijf Deense start en finish steden, de Deense Minister van Industrie, Handel en Financiën Simon Kollerup en de Deense Kroonprins waren aanwezig toen directeur Christian Prudhomme de 21 etappes van de Tour de France 2022 in het Palais de Congrès in Parijs introduceerde. De presentatie begon met Denemarken en de Deense fietscultuur.

"Vandaag werd aan de wereldpers de Tour de France 2022 route gepresenteerd met als speciale focus de drie unieke etappes in Denemarken en de Deense fietscultuur. Wanneer een van ‘s werelds grootste sportevenementen komende zomer in Denemarken van start gaat, zullen wij dit in het hele land vieren. Wij zullen ons prachtige fietsland en ons fietsplezier aan de hele wereld tonen.", vertelt Lars Weiss, Burgemeester van Kopenhagen en Voorzitter van de Grand Départ Copenhagen Denmark.

Voordat Christian Prudhomme de Tour de France 2022 route onthulde toonden de partners achter de Deense Grand Départ een korte video met daarin uitgelicht de unieke Deense fietscultuur, de Deense passie voor fietsen en het enthousiasme voor de Tour de France.


Link naar video- en beeldmateriaal

Lees het volledige Engelstalige persbericht