3 op Reis in Denemarken

Denemarken in 3 op Reis

3.11.2020
Author: Tatjana Marck
Foto: BNNVARA

Hoe kunnen wij in de toekomst nog bewuster en verantwoorder reizen? In het nieuwe seizoen van 3 op Reis nemen vier presentatoren de proef op de som en reizen ze allen over land een eigen windrichting op.

Als één van de noordelijke bestemmingen mocht Nienke de la Rive Box Denemarken ontdekken op weg naar haar eindbestemming de Faeröer Eilanden.

Zodra Nienke samen met haar crew de oversteek maakt van Noord-Duitsland richting de Oost-Deense eilanden met Scandlines, komen zij terecht op hun eerste Scandinavische bestemming, het eiland Møn . Op dit eiland, dat vooral bekend staat vanwege de hoge witte krijtrotsen en sinds 2017 een officieel Dark Sky Park is, staat Nienke oog in oog met een van haar passies. De reis vervolgt richting Kopenhagen waar de laatste jaren nieuwe iconische gebouwen met duurzame oplossingen de hoofdstad sieren. Het ruige landschap van Løkken in Noord-Jutland is het laatste gedeelte van Denemarken, net voordat Nienke met de crew via Hirtshals richting de Faeröer Eilanden vertrekt.

Benieuwd naar de afleveringen? Bestemming Denemarken is vanaf november te zien in 3 op Reis bij BNNVARA op NPO om 19:40.